DUYURULAR

KOCAELİ TAHMİNLERİM - 29 OCAK Kategori adları

KOCAELİ TAHMİNLERİM - 29 OCAK


 Kocaeli'de iki banko adayımdan doğru tercihi yaparsak altılıyı yakalayacağımızı düşünüyorum.
Bu iki safkan arasında çok gidip geldim, her ikisinin de artıları ve eksileri var. 
Yorumlardan yola çıkarak birlikte karar verelim..








JUAGO: Altılı ganyanın ilk ayağına çok sağlam olmadığı sürece tekle başlamayı sevmiyorum, hele de favoriyse... Ama çalışmam sona erdiğinde bu safkanın kazanacağını düşündüm.
Yarışta liderliği ısrarla isteyecek tek bir safkan bile bulunmuyor, herhalükarda rolanti bir tempo olacak.
Muhtemelen ALFAKIZI, AKDERE ve QUEEN LEONESSA üçlüsünden ALFAKIZI alıp diğerleri 2.3.lükte gitmeyi kabullenecekler..
İşte bu üç safkanın hemen arkasında 4.lükte konumlanacak bir JUAGO'nun, kendisinden çok daha ağır sıkletli olup aynı zamanda en geride bekleyen rakiplerinden sprint yemeyeceğini düşünüyorum.
Dolayısıyla geriye sadece öndekilere hakim olmak kalıyor ki bu da sandığımızdan çok daha kolay olabilir.
Kocaeli kumu aşığı olan formda safkan bence bir şekilde kazanmayı bilecek ama tek yazmalı mıyız emin değilim.
Çünkü gelmediği an işler karışacak ve sürpriz bitme ihtimali yüksek..









BLACK DRAGON - KING OF THE SUN: İstanbul'da bile çok rahat maiden'a veda edebilecek potansiyele sahip iki atın Kocaeli'de inanılmaz uygun grupta yarışacaklarını görüyoruz..
Aralarına rakip yaklaştırmamaları gerek..
SAMÇO BEY ve AÇIKTEPE'nin sert başlayacakları bu yarışta 3.lükte yer tutmasını beklediğim KING OF THE SUN düzlüğe girildiğinde arttırıp hakim olacak, geriden ise gücünü alarak gelen BLACK DRAGON 'un ataklarına maruz kalacak.
Aynı gün aynı mesafede koşup BLACK DRAGON'un daha iyi derece çıkarması ve ilaveten Kocaeli kumunu tanıyor olması onu biraz daha şanslı yapsa da KING OF THE SUN daha özellikli bir at..
Dolayısıyla ayrılmamalılar..


SAMÇO BEY'i ise son anda ekleme kararı aldım çünkü olur da AÇIKTEPE'nin liderlikle işi olmazsa SAMÇO önde boş kalacak ve cezayı kesebilir..











SULTANBATUR: Çok cazip konumda olması oldukça hoşuma gitti çünkü şahane koşacağından ve bizi heyecanlandıracağından eminim.. Hele de ilk iki ayağa güzel başlarsak..
Tam bir Kocaeli kumu aşığı olan safkanın en son bu pist ve mesafede yarıştığında 3-4 kg daha ağır olmasına rağmen KILIÇSOY'u ve ALİBEGİ'yi çok temiz geride bırakmıştı..
Daha sonra İzmir'de, ondan sonra 61 kg ile, ondan da sonra M.K.Ceylan idaresinde yarışan safkanın, bu kötü performanslarının geçerli sebepleri olduğu çok açık..
Esas ölçü almamız gereken yarışı ise son yarışı.. Bursa'da, kalabalık bir yarışta, grubun en ağır sıkletli atıyken en dışarıdan yüklenip liderliği alan ve temposunun üzerine çıkan safkan, kendisine göre çok daha uygun kiloyla yarışan KARAŞÖVALYE'ye sonlarda geçilmişti..
Bugünkü yarışta ise sıkleti azaldığı gibi önde boş kalacağını görüyoruz..
Yani KILIÇSOY ve KARAŞÖVALYE'yi benim çalışma mantığıma göre bu kez geride bırakması gerekir..
Favori çıkan ÖZEKAN'ın da 50 kg olmadan uzunda yarış kazanması zor bence..
Dolayısıyla startla birlikte liderliği almasını beklediğim SULTANBATUR son metrelerde temposu düşen bir isim olsa da bu kez aldığı avansı fotoya kadar korur diyor ve sizlere günün bankosu olarak öneriyorum..










ÖZMİHRACE - SARIBEYZA: Altı tane Z grubu arap atları bir araya gelmiş..
İşin ilginç yanı neredeyse hepsi sert başlayıp liderlik isteyen isimler.. Sadece ÖZMİHRACE ve SARIBEYZA'nın böyle bir gayretleri yok..
Onun dışında ESANJÖR de, KANLI AY da, KIRMIZI ELMAS da, ASYA HATUN da sert başlayan isimler..
Şans vereceğim iki safkanın sizlere övebileceğim özellikleri yok evet ama gruptaki en kötü ata binen Furkan'ı saymazsak, en zeki iki biniciye ve gidişat avantajına sahipler..
Dolayısıyla birisi eksik koşsa, diğerinin eksik koşmaması lazım.. Ben iki atla kayıpsz geçeceğimizi düşünüyorum.




NOT: Dördüncü ve altıncı ayağı yorumlamadım çünkü kapattım.
Gidişat için bilgi vermem gerekirse; KARAİBO yine liderliği alacak.. Peşine takılacak atlar çoğunlukta olsa da bu tip yarışlarda liderliği alan bitirebiliyor. Bir kez daha bitirirse şaşırmam ama KARATEPELİ bu kez bambaşka koşmasını beklediğim isim..
Orijin olarak kumda bir sıkıntı çekmeyecek gibi gözükse de aksiyon yapısı itibariyle benim pek emin olamadığım SAKALAYDIN, uygun sıkletli GÖLDEM, kısa sprinte sahip olsa da BEYZAYAR ve bu grubun bir tık sert geleceğini düşünsem de formundan dolayı LOKUMOĞLU ile bu yarışı kapatalım..

Sonda ise DARK GUARDIAN son yarışında kulvarından sağlıklı çıkıp yarışa dair hiçbir şey yapmadı.. Ama bu at yeter ki çıksın, art arda kötü koşacağını zannetmiyorum.. Hazırlıkları da gayet güzel çünkü..
Yarışın favorileri eski durumlarında olmadıkları için güven vermediler, dolayısıyla çok at yazmaya karar verdim.






ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 4,,,6,9,7,1,2,10,8,3
2.AYAK: 3,4 / 7
3.AYAK: 7
4.AYAK: 5,4,7,9,8,6
5.AYAK: 2,6
6.AYAK: 9,1,2,4,10,7,6


Not: Şablon yayınlandıktan beş dakika sonra beşinci ayakta çizgiden sonra ilave edilen ESANJÖR (4) çıkartılıp yerine ikinci ayak çizgi sonrası SAMÇO BEY (7) eklenmiştir..

Not2: JUAGO'yu tercih edip SULTANBATUR'un yanına at yazmak isteyenler 1-10 dışında tüm isimlere şans vermeliler..

Yorumlar

#1 - ekiz - 29.01.2019 17:18

Berkay bey plese tuttuğunuz at

#2 - Ceco - 29.01.2019 17:09

Bol şans berkay. Plasede sence gecen fotoda kaybeden overdose tek olabilir mi? Bugun şaibe diye konuşulan yarışın affı olabilir mi? Teşekkürler

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.