DUYURULAR

BİR SAĞLAM BİR DE CAZİP BANKO - 23 OCAK BURSA Kategori adları

BİR SAĞLAM BİR DE CAZİP BANKO - 23 OCAK BURSA


Dün Adana'yı da Kocaeli'yi de boş geçmeyerek günü karla kapattık.. Kurguyu doğru yapınca gerisi geliyor.
Fakat Adana son ayakta İŞİN ASLI kazansaydı sanırım kahrolurdum.. Çünkü LUCKY FALCON'un geçileceğine inanmayarak yanına at yazmıştım, CUCUPA'ya tek rakip ise İŞİN ASLI tutuyordum.. Yani finalde şablon kusursuz başarı sağlasa da oyunun doğrusu LUCKY FALCON rakipsiz tek, son ayak iki at şeklinde olmalıydı..
Kocaeli'de ise hata yoktu, altı ayağın şah damarı olan ayakta, favori olsa da tercih edilmeyen bir bankoya yöneldik ve isabet sağladık.. Sadece YILDIZHAN STAR tek yazıp altılıyı bulan kuponlarla eşdeğer muamele görmüş olsa da yapacak bir şey yok, diğer ayaklar tam istediğimiz gibi patlamadı.. Zaten ilk ayak patlasa yatmıştık :)
Herneyse, çalışmada sıkıntı olmadığını, tercihler konusunda bazen şanssız bazen de şanslı olduğumuzu görmüşsünüzdür.
Umarım hafta boyunca devam eder..
Bu arada Fanatik'te yazmayı sadece Pazartesi günleri olmak şartıyla memnuniyetle kabul etmiştim ama Çarşamba günleri için de bazen ricada bulunabiliyorlar.
Bu haftaya mahsus Çarşamba günü Bursa tahminlerimin Fanatik'te de olacağını belirteyim..


 



 

Birinci ayakta; çim pistteki başarılı 2.liğinin ardından bir müddet ara veren, ilk kez çıktığı kum pistte ise tatminkar bir performans sergileyen  
MUŞŞİ çok beğendiğim bir isim değil ama üzerine katmasını bekliyorum.
Çünkü güzel bir orijini var ve iyi ellerde hazırlanıyor.. Koştukça gelişmesi gerekir.. Yarış içerisinde adapte sorunu da yaşamadığı, aksine kendiliğinden harika yer tuttuğu için kazanması en normal sonuç olur..
En az MUŞŞİ kadar tuttuğum isim de
OXIL.. Bu safkanın gücünü beğeniyorum da.. Kendisiyle alakalı tek sıkıntı yüksek tempolarda kaçması.. Bugün STRONGER ve ÇELİKYURT gibi ayağına çabuk rakipleriyle önde inatlaşmaz ve dışarılarda kalmazsa çok iyi koşar.

İlk kez koşacak olmasına rağmen çok iyi bir ekipte hazırlanan ve hazırlıkları da yeterli olan KANATLAN, istikrarlı isim MY GLORY, kısa sprinti iyi ayarlanırsa HAN SOLO, kumda daha iyi koşması gereken ÇELİKYURT sırasıyla şanslı isimler..

Müzmin maiden VISERION ile önde bir şekilde rahat kalabilirse diye STRONGER de yazılırsa bu ayak tamamen kapanır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İkinci ayakta; rakiplerine oranla daha ağır bir sıkletle yarışacak olsa da HERO STORM’un gruptan bariz üstünlüğünden söz edebiliriz.
Liderliği alan , çok süratli bir rakibi olduğunda ise onu önüne alıp 2.likte giden bu safkan düzlük boyunca da sprint yapabiliyor.
Arttırma özelliği olduğundan, muhtemelen düzlüğe farkı açarak girecektir ama bakalım ilk kez çıkacağı bu mesafede sıkleti sonlarda sıkıntı yaratacak mı?
Gidişat anlamında ​​​​​​özellikle dikkat etmesi gereken safkan ise AŞAN PRENSES.. İnatlaşırsa sonlarda kesme ihtimali daha yüksek olur.

Öncelikli rakibi bence PUSULA’dır.. En gerilerden gelip dikkat çekici bir sprint yapan bu safkan uzayan mesafede daha etkili koşabilir.

Kısa bir sprinti olsa da kolay tempoda gidebilen LİYA ile etkili jokeyi idaresindeki KIYZA REŞ daha sonraki rakiplerdir.

 

 

 

 

 

 

Üçüncü ayakta; banko olarak önereceğim isim 3 numaralı TİRAJE’dir.
Biliyorsunuz bu safkanın kazanabilmesi için ön tarafta herhangi bir prese maruz kalmaması gerekir. Bu yarışa baktığımızda, temposunun üzerine çıkarabilecek herhangi bir rakibi olmadığını görüyoruz. Sadece EZİNEGELİNİ var ama o da pres yapmadan 2.likte konumlanıyor zaten..
Son yarışında HABERLİ gibi bir rakibi tarafından temposunun üzerine çıkarılmasına rağmen bu gruptaki ASİ KIRTAY'ı, KOLAÇAN'ı yanına sokmayan TİRAJE, bu gidişatta düzlüğe sermayeli vaziyette çıkacak ve teşviklere de her yerde cevap verecektir.
Kendisini yakalasalar bile hakim olmak bence çok zor bir hal alır.
Günün bana göre en sağlam bankosudur..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dördüncü ayakta; eski formundan biraz uzak görüntüye sahip olsa da GOLD FOOT aşığı olduğu pist ve mesafede ağırlığını hissettireceğini düşündüğüm isimdir.
JETTAY’ı önüne alıp 2.likte mi gider yoksa daha sert başlayıp JETTAY’a liderliği bırakmaz mı tam emin değilim ama her iki şekilde de başarılı olabilen bir sürat makinası olduğu için kazanması normal sonuç olur..
Mücadele özelliği zayıf olsa da çok kolay temposu ve kısa sprintiyle etkili son verebilen OBRADA da tam mesafesinde start alacak.. Genç atların üstünlüğünü de göz önünde bulundurursak çok şanslı olduğunu söyleyebiliriz.

Son yarışını süper bir şekilde kazanan KARA HİSAR ve bu mesafelerde zaman zaman sert gruplarda da ters koşabilen OVA KARTALI daha sonraki rakiplerdir.

 

 

 

 

 

 

 

Beşinci ayakta; hayatının ilk yarışında çok kötü yerlerde kalıp birden fazla da aksilik yaşamasına rağmen güzel bir 2.lik elde eden DOKTORAT’ın o gün için çok hazır rakibine yapabileceği hiçbir şey yoktu.
Bugün çok daha uygun rakiplerle yarışacağı için ben kazanması gerekir..
Yanına yazılabilecek öncelikli rakibin
APOPHIS olması gerektiğini düşünüyorum..
Başarılı bir 3.lük elde eden safkan daha hazır durumda gireceği bu yarışı etkili jokeyinin de katkısıyla lehine çevirebilir..

Üçüncü bir at yazmak isteyenler son yarışında çok erken yürüyen ONSLOW’u düşünebilirler.

 

 

 

 

 

 

 

Son ayakta ise; ekonomik veya normal kuponlar için banko önereceğim ikinci isim 12 numaralı NEŞETİM’dir.
Kazanma karakteri yüksek bir isim olmasa da son üç yarıştır sergilemiş olduğu performans bence bu rakiplerine fazlasıyla yeterli..
En son Nevzat’la, yine 50 kg ile start aldığı yarışında YARISSA’ya ve ERTECİMER’e az farkla geçilmiş, arka gruba ise uzak yapmıştı.
O gün baş farkıyla geçildiği ERTECİMER 50 kiloydu, bugün ise NEŞETİM 50’de kalırken, ERTECİMER 59 kg yarışacak. Yani ERTECİMER gelirse üzüleceğim bir at değil, benim çalışma mantığıma göre hiç olmaz.
Diğer rakiplerini incelediğimde çoğu uzunda zorlanan, son metrelerde sallanan isimlerden oluşuyor..
Yani NEŞETİM’in hakim olmakta zorlanmayacağı bir grup..
Ön tarafta SULTANBATUR, KAMÇI, PORSUKBEYİ, TUNÇ DEVRİ gibi önlerde gidecek atlar da varken NEŞETİM'in en gerilerde saklanıp düzlükte aralardan kolay temposuyla çıkarak hakim olmasını bekliyorum.
İkinci bankomdur..

 

Tek tekli sağlam kuponlar için rakiplerini şablonda belirttim ama bence kuponu NEŞETİM'e getirip bütçeden de az harcamak daha mantıklı..

 



 


 

ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 6,9,5,7,1,4 / 10,11
2.AYAK: 1,7,6,5
3.AYAK: 3
4.AYAK: 2,6,4,5
5.AYAK: 5,1,9
6.AYAK: 12 / 8,6,10,7,13

Yorumlar

#1 - Dilara3434 - 25.01.2019 0:53

bu kupon tuttumu

#2 - eyüphan - 23.01.2019 16:35

Goole foot geldi,yatsa bukadar üzülmezdim :(

#3 - asiruh - 23.01.2019 16:10

Tebrikler:) Tiraje...

#4 - eyüphan - 23.01.2019 15:47

OXIL (1)
2. Ayak
6 - LİYA (1)
3. Ayak
3 - TİRAJE
4. Ayak
2 - GOLD FOOT
3 - JETTAY
4 - KARA HİSAR
5 - OVA KARTALI
6 - OBRADA
5. Ayak
1 - APOPHIS
2 - ARCHIE
5 - DOKTORAT
9 - ONSLOW
6. Ayak
1 - GAZANFER
2 - SULTANBATUR
3 - ERTECİMER
6 - ÇAĞLARKAN
7 - DURMUŞKARDEŞ
8 - KARAŞÖVALYE
10 - CUKKA
11 - TUNÇ DEVRİ
12 - NEŞETİM
13 - BİLGELİ
14 - ALİBEGİ

#5 - Ardatunahakan - 23.01.2019 14:31

Tebrikler emeklerine sağlık

#6 - Ceco - 23.01.2019 13:09

Teşekkür ederim çok

#7 - BERKAY KURT - 23.01.2019 13:02

Övünçcan bu rakipleeinden üstün ama son iki koşusu çok dengesiz, biri süper diğeri berbat.
1,5,2 yazarak iki misli hedeflenmeli bence, tek yazılacaksa yine de 1 derim.

Dün Kocaeli ilk ayağı izlediğimde yattık diye sinirlenip ekranı kapatmıştım. Fakat yarış tekrarını izlemek için açtığımda en son aksiyonun 1 de olduğunu gördüm.
Uzun süre bekletilmesi eleştiri konusu ama bana şaibe kokmadı..

#8 - Fener6 - 23.01.2019 12:46

Kardeşim tebrikler duble birgün oldu

#9 - Ceco - 23.01.2019 11:58

bugun ki ve dünkü kocaeli yorumlarıma cevabın olur mu patron?

#10 - ARİF47 - 23.01.2019 11:48

BAKABİLİRSEN 7 DİLİ PİLASEYE 1 AT SÜYLERMİSİN

#11 - Ceco - 23.01.2019 10:21

Bol şans berkay. Dün plaseyi yakaladık sayende ve altılıdan daha iyi para aldık:) bugunde plaseye önerin olur mu? Teşekkürler

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.