DUYURULAR

KOCAELİ TAHMİNLERİM - 18 OCAK 2019 Kategori adları

KOCAELİ TAHMİNLERİM - 18 OCAK 2019


Birinci ayakta; şimdiye kadar koşmuş oldukları yarışlar üzerinden bir değerlendirme yapacak olursam YURTYAPAN ayrı bir kefeye koymam gerekli ancak hazırlıkları yetersiz gözüküyor.
Gerçi buradaki çoğu atın düzenli galoplar yapmadığı da ortada ama yine de yarış kondisyonu olmayan bir safkan için daha büyük bir handikap.. Kaldı ki M.K.Ceylan da yıllardır gelişemediği için ben bu safkandan çekinirken şu an üzerini çiziyorum. Diğlerlerini elerken de fazla tereddüt etmedim ve geriye tek bir isim kaldı;
banko önereceğim isim 5 numaralı
NAMZET..
Önceki 3.lüğüyle buradaki tüm rakiplerini geçebileceğini gösterdi.. Düzlüğe kolay temposuyla çıkan safkan her geçen metre önlere sokulduğu için son verecek gücü kendinde bulamamıştı ama dediğim gibi bu gruba göre iyi bir performanstı..
Son sentetiğini de ben fena bulmadım.. 5.oluyor ama son 200'de 2.lik mücadelesi vermekte.. Bu gayet olumlu..
Hele de yarış erken hızlanırsa soğukkanlı binicisiyle kolay bile kazanabileceğini düşünüyorum.
Risk alıyor ve NAMZET'i sizlere banko olarak öneriyorum..














İkinci ayakta; FIGHT FOR HONOR startla beraber liderliği alacak, KING OF THE FIRE ile DUŞO MOYA da bu safkanı 2.3.lükte yakın takibe alacaklar.
Diğerleri zaten bekliyorlar ama ben GRAN BLANCO'nun nasıl bir taktikle koşacağını merak ediyorum doğrusu..
İlk yarışını kaçarak kazanmıştı, sonrasında sulu kumda GREAT ATTACK engeliyle karşılaştı ve liderliği alamayınca yarışa küstü ve biraz da pistten dolayı sonuncu oldu.
Son sentetiğinde ise startı biraz tereddütlü aldı ama Hışman'a rağmen sabırlıydı.. Sert grupta bir şey yapamadı ama ilgilileri bu performansından memnun olmayıp 'biz tek başarılı olduğumuz yarışta liderliği almıştık, yine öyle yapalım' diyebilirler.
Ki bu durumda süratli FIGHT FOR HONOR'un sağrısına dolanan bir GRAN BLANCO izleriz ve her ikisi de şanlarını yitirirler.

Dolayısıyla da en şanslı isim
KING OF THE FIRE olur..
Fakat Furkan biraz temkinli olur FIGHT'i önüne alırsa o zaman ben
GRAN BLANCO'nun da sevdiği kaba kumda şahane koşacağını düşünüyorum.. Dediğim gibi yeter ki kapışmasın.

Daha hafif grubu geçmiş olsa da Hışman'la süper uyum içerisinde olduğu görülen
HORON GÜZELİ ile önde gereğinden fazla rahat bırakılırsa diye FIGHT FOR HONOR yazacağım diğer isimler..












Üçüncü ayakta; önceliği 3 numaralı
BAVİ REŞ'e vereceğim..
Kısa uzun ayırt etmese de ideal mesafenin 1900-2100 olduğunu söyleyebiliriz.. Son yarışında biraz pistten biraz da sert rakiplerden etkienen safkanın ben yine de aksiyonlarını çok sağlıklı buldum.
Bugün süratli başlayacak bu yarışta 5.6.lık civarı bir yerlere yerleşip düzlük boyunca sprintini sergileyecektir.
Net favorim..
9 numaralı
MONTANA da bugün biraz geri planda kalmış ama çok tuttuğum bir diğer isim..
2018'in başlarında RYTHM DIVINE'ye zorlu anlar yaşatan safkanın kumunun kötü olmadığını biliyoruz..
RESSURECTION ve CAN DADAŞ'ın tempo vereceği koşuyu 4.5.lik civarı götürüp düzlükteki bindirmesiyle söz sahibi olabilir dikkat.
Elbette favori 6 numaralı
CAN DADAŞ'tan söz etmeden olmaz.. Bugün RESSURECTION biraz bile temkinli olursa CAN DADAŞ öndeki isimlerden etkilenmez ve çıktığı gibi bitirir.. Ben yine 1900'ün bile kısa gelebileceğini düşündüğümden tek olarak güvenmem..
4 numaralı
BEHRAMKALE'nin yaşı ilerledi falan ama yıllanmış şarap gibi adeta..
Özellikle M.Sav'la süper bir uyum yakalayan kalite safkanın kaçması da gerekmiyor.. Bugün iki kaçağı önüne alıp net bir şekilde 3 gidecektir, tabi temposunun çok da altında kalmadan.. Bence çok şanslı..


BADARBUNGA ve KATMA DEĞER daha sonra değerlendirilebilecek isimler..











Dördüncü ayakta; rakiplerinden çok daha üstün kaliteye sahip iki isim arasında ayrım yapamadım;
MADAM ALYA ve DADY COOL..
MADAM ALYA gerek eşkaline gerekse aksiyon yapısına bayıldığım bir at ancak ufak tefek sorunları zaman zaman nüksedebiliyor.
DADY COOL ise Kemal Kurt ekürisi taylarının aksine yarışın ortalarında hafif adapte sıkıntısı yaşayan ancak düzlüğe müthiş bir şekilde gücünü alarak ve bindirerek çıkabilen bir kısrak..
Vermiş olduğu araya rağmen hazırlıkları da gayet iyi olduğu için ben MADAM ALYA ile arasında bir ayrıma gerek duymuyorum..

Yarışın düşük tempoda geçecek olmasından dolayı
BEŞYÜZYİRMİ ve JIGBA geniş kuponlar için önereceğim diğer isimlerdir.









Beşinci ayakta; ekonomik kuponlar için alternatif banko olarak önereceğim isim 4 numaralı
BU olacaktır..
İstanbul çiminde kazandığı yarışında aksiyonlarınave eşkaline  bayıldığım bu safkanı önde boş kalacağı her yarışında tek yazmayı kafama koymuştum.. Bana göre başarısı kesinlikle tesadüf değildi.
Ancak öyle alakasız yarışlarda koştu ki tesadüf olmadığını hiçbir şekilde kanıtlayamayız..
Çimde kazandıktan sonra sentetiğe çıkan safkan, temposunu kuramayacağı bir yarıştaydı.. Dolayısıyla kötü yerlerde kaldı, iyi sürülmedi ama buna rağmen düzlükteki mücadelesi takdiri hakediyordu.. Dikaktinizi çekerim kapıştığı atlar; MEMDUHAĞA, AZANT, FATİHAĞA falan..
Daha sonra yeniden çime çıkan safkanın bu seferki randevusu ise KV yarış içindi.. FATİHAĞA liderliği vermedi ve önde yine boş kalamamış oldu.. GUSTAV kazanırken, boş kalan FATİHAĞA'ya da bir şey yapamazdı ve nitekim 3.oldu.. Diğerlerinden sprint yemedi.
Sentetikte ULUBATUR, UNZEN'lerle koşunca etkili olamayan safkan muhtemelen bu yarışından sonra ciddi bir sakatlık geçirdi..
Çünkü Kaya ekürisi başarılı olabilecek bir atını durduk yere bu kadar geriye almaz veya elden çıkarmaz.. Hatta bir daha koşamayacağını bile düşünmüş olabilirler.
Yani evet ben safkanın sorunları olduğunu düşünüyorum..  'Peki öyleyse neden tek?'
Sahada o kadar fazla sorunlu at var ki eskiden ben de çoğunuzun düşündüğü gibi 'sakatsa neden koşuyorlar' şeklinde düşünürdüm ama biraz da olsa işin içine girince öyle olmadığını anladım.
Çok fazla tendon atımız var ve işin ilginci tendon olan atların başarı hikayeleri oldukça meşhurdur..
BU bundan 1,5 ay önce Kocaeli'ye gelip sıfır idmanla bir yarış görüyor ve o günden sonra geçtiğimiz günlerde bu yarış için yaptığı 600 metrelik tatlı sprinti saymazsak yine çalışmıyor.. Yani sorunlu olduğu sadece buradan bile belli.
Ancak bu atın bu yarış için sprint yapması bile benim için büyük artıdır çünkü gücünün çeyreğini koşsa uzk farkla geçeceği rakiplerle mücadele edecek.
Üstelik acısı falan olup geç çıkmadığı sürece startla beraber liderliği alacak ve kendisinden başka süratli bir at da yok.
Üzerinde Furkan var, kalite olarak üstün, boş kalacak, şişme ihtimalinin düşük olduğu tek mesafede yarışacak, daha ne olabilir ki?
Bu safkan düzelirse bir daha bu kadar cazip yakalayamayacağımız için bir ara rakipsiz banko önermeyi bile düşündüm ancak ortası olmadığı, yani ya uzak kazanacağı ya da ilk 3'e giremeyeceği için rakip öneriyorum.


ÇOK YAKIN, LOKUMOĞLU, BEYHANEFE sırasıyla şanslı diğer isimler..













Günün son ayağı ise bana göre tam anlamıyla karakolluk. Kesinlikle çok at yazmak gerekiyor.












ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 5
2.AYAK: 1,6,3
3.AYAK: 3,9,6,4,,2,8
4.AYAK: 3,2 / 5,4
5.AYAK: 4 / 2,1,3
6.AYAK: 3,8,9,1,2,12,5,4


Not: Üçüncü ayak BEHRAMKALE'nin numarası düzeltilmiştir..
Ayrıca ikinci ayakta çıkan at şablondan eksiltilmiştir ve yerine son ayakta SIELA'nın da çıkmasıyla önde boş kalma ihtimali olan MY WILL eklenmiştir.
6-7 boy startta takılmasına rağmen son iki yarışı kaldığı için önde boş kalması için operasyon olabileceğini hissettim, bu yüzden ekliyorum.
Güncelleme saati: 12.50

Yorumlar

#1 - Ozkan9970 - 18.01.2019 15:00

Berkay bey bi konudan bahsetmek istiyorum...Ben farklı sitrlerden de oyun aldıgım için dikkatimi cekti..koptugeliyor isimli sıtede ALİCAN ÖZGÜ isminde tahmin veren bi şahıs var...bu şahıs tahminlerini genelinde sizden sonra paylaşıyor ve verdiği tekler ile yaptıgı yorumlar sizinkinin aynısı..emek hırsızlığı acısından dikkate alırsanız sevınırım

#2 - BERKAY KURT - 18.01.2019 14:11

yemliha; 7,1,3,4,9 sıralamasını öneririm..

#3 - Yemliha - 18.01.2019 14:08

besinci ayağı tek bıraksak birinci ayağa kimleri önerirsin berkay tesekkurler

#4 - Ardatunahakan - 18.01.2019 13:08

Emeklerine sağlık Berkay bey yorumların çok güzel bol şanslar

#5 - hakanbey - 18.01.2019 12:57

İkinci ayakta 4 koşmucak galiba

#6 - Ceco - 18.01.2019 12:48

Birde 2. Ayak 4 koşmaZ ilave edeceğin at var mı? Bol şans

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.