DUYURULAR

İSTANBUL YARIŞLARI BOYKOT - 16 OCAK 2019 Kategori adları

İSTANBUL YARIŞLARI BOYKOT - 16 OCAK 2019


Biliyorsunuz son günlerde yarışseveri çileden çıkaran olaylar yaşanmaya başladı.. Son dakikada rapor alan jokeyler, yarışlar başladıktan sonra çıkan favoriler vs gibi..
Bardağı taşıran son damla ise dün Adana yarışlarında yaşanan hadiseydi..
Günün ağır favorisi ALTINBAŞAK ikinci ayak koştuktan hemen sonra yarıştan çıkartıldı.. Haliyle binlerce kişi en fazla oynanan at GÜZİDE ZEYNEBİM'i tek beklemiş oldu.. Sonuç ise daha da şaibe kokuyordu.. Hayatı boyunca hiçbir başarısı olmayan at çıktı kazandı.
Ama mesele kimin kazandığı değil, yarışı favori safkan da kazanabilirdi. Burada esas üzerinde durulması gereken konu bu sektörün olmazsa olmazı yarışsever neden her seferinde mağdur ediliyor ve buna neden kimse düzenleme getirmiyor?
Çok eminim ki yarıştan çıkacak atların % 90'ı çok önceden bellidir ve bu, sahadaki çoğu kişi tarafndan da bilinir.. Ancak ALTINBAŞAK'ın çıkacağına dair en ufak bir söylentinin bile olduğunu sanmıyorum. Yani bundan nemalanan, yarışseverin hakkını gasp eden kişiler oldu, bu çok belli..
Konunun Tjk ile alakalı olmadığı, Yüksek Komiserler Kurulu'nun Tarım Bakanlığı'na bağlı olduğu ve dolayısıyla Tjk'nin yapabileceği bir şeyi olmadığı yazılıp çizildi.. Evet doğru ancak bu, Tjk'yı sütten çıkmış ak kaşık yapar mı? Tabii ki hayır.
Kasıtlı olarak son dakikada çıkartılması hedeflenen atları yıllarca duyduk ama bu konuda hiçbir zaman yarışseverin yanında olmadı Tjk.. Sadece bunda değil, pek çok konuya duyarsız kaldılar ve kalmaya da devam ediyorlar. Bakın, sosyal medya çalkalanmasına rağmen hala bir açıklama yapmış değiller..
Bu konu nasıl çözülür bilmiyorum ama Tjk'nın derhal Tarım Bakanlığı'yla masaya oturup yarışseverin mağduriyetini gidermek için adımlar atması gerekir.. 
Çözülene kadar gerek sosyal medyadan gerekse mail yağmuruna tutarak peşini bırakmamalıyız.
Bunlar dışında ben kendi adıma tepkimi 16 Ocak İstanbul yarış programına tahmin vermeyerek ve müşterek bahise katılmayarak, sizlerin de katılmamasını tavsiye ederek veriyorum..
Tjk'yi, Yüksek Komiserler Kurulu'nu, Veteriner Hekim raporlarını, duyarsız gözünü para hırsı bürümüş at ilgililerini ve yarışseverin hakkını gasp eden kişileri protesto amaçlı 16 Ocak İstanbul yarışlarını boykot ediyoruz..


 

Yorumlar

#1 - hasbelkader - 16.01.2019 12:59

Tebrik ederim boykotunuza katılıyoruz fakat bunu tjk nın da duyması lazım. tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış gibi sonuçsuz kalmamak için tjk dan herkes bildirsin. şikayet sayfasından şu şu tarihli yarışınızı protesto açamlı bugün oyun oynamıyorum diye mesajı herkes gonderirse çok etkili olacaktır.

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.