DUYURULAR

İZMİR TAHMİNLERİM - 5 OCAK Kategori adları

İZMİR TAHMİNLERİM - 5 OCAK



Dünkü İstanbul altılısında her ayakta ilk atlarımız geldi ve şov yaparak altılıyı doğru tahmin ettik.
Başarılı bir tahminde artık 1-2 yorum gelmesine ya da hiç gelmemesine takılmıyorum,  tebrik yorumları ihtiyaç da değil ama buraya üye olan herkesin bu altılıyı 1 misli bulmadığı ikramiyeden de ortada..
Bakıldığında şablon fiyatı ve ikramiye açısından belki büyütülecek bir tahmin değil evet ama, misli bulan kişi sayısının çok fazla olduğunu biliyorum.. Dolayısıyla bu başarılı tahminimizden faydalanmış üyelerimizin yorumlarını da görmek isterdim. Bu, sitemiz açısından olumlu bir hava yaratacağı gibi beni de ayrıca mutlu ve motive ederdi..
Nasıl ki başarısız herhangi bir tahminde tepkiler oluyorsa, başarılı tahminde de tepki olması gerek diye düşünüyorum.

Gelelim sizler için önemli duyurumuza; bildiğiniz gibi at yarışı tahmin siteleri artık had safhada ve gün geçtikçe artıyor.. Bunlar arasında yoluna senelerdir devam eden nadir sitelerden biriyiz.
Tahminlerin dağılma konusunda en fazla şikayetçi siteyiz de aynı zamanda.
Yaklaşık 2 hafta önce açılan yeni sitemizde ilk kez bizim hayata geçirdiğimiz SMS SİSTEMİ uygulamasıyla tanıştık hep birlikte.. Üzülerek söylemek istiyorum ki, dün itibariyle bu uygulama sitemizden geçici olarak kaldırılmıştır.
Yakın zamanda tekrardan gelir mi gelmez mi onun durumuna birlikte bakacağız ancak sizlerin henüz buna hazır olmadığını gözlemledim geçen bu zamanda..
Beğenen de oldu beğenmeyen de, işine gelen de oldu gelmeyen de ama telefon taşıma zorunluluğu, cihazlarda internetin olma zorunluluğu, çekmeme sorunu, onay kodunun her seferinde farkı ve çok uzun olma sorunu ve çok maliyetli bir sistem olması vs gibi şeyler dolayısıyla şimdilik bu uygulamayı kaldırdık.. Artık siteye, eski sistemdeki gibi girebilirsiniz.

Sitemizde yakında gerçekleştirmeyi istediğim yeniliklere gelince, özellikle video tahmin yapmayı kesinlikle çok istiyorum.. Sadece vip üyelerimizin görebileceği şekilde, sitemizde youtube üzerinden izleyebilecekleri altyapısal sistemimiz hazır ancak henüz ben hazır değilim. Çünkü Gazi koşusu için çektiğimiz videomuzda göbeğim ve şortumdan çok şikayet aldım :)) Şaka bir yana, yeni siteye geçiş döneminde epey stresli ve yoğun bi dönemden geçtim ve şu anda farklı bir şey yapabilecek dermanım yok.. 
Sizlerin ve benim en çok şikayetçi olduğum konulardan biri de sadece banka hesaplarından ödeme yapılabilmesi ve havale-eft kesintilerinin çok yüksek olması.. Bunun için çözüm yolu aradığımız gibi, alternatif ödeme seçenekleri de eklemeyi düşünüyoruz.
Üzülerek söylemeliyim ki bunlar arasında mobil ödeme yok çünkü mobil ödeme kanalını tercih eden üyelerimizden, şu anki üyelik fiyatlarının 1,5 belki de 2 katını almak durumunda kalmamız gerekecekti.
Dolayısıyla mobil ödeme dışında, kredi kartı ödeme seçeneği ve havale/eft ücreti kesintisi olmayan enpara.com uygulamasını devreye sokmayı düşünüyoruz.

Tüm bunlar dışında, yeni sitemiz hakkında şikayet ve öneriniz varsa bana iletişim kısmından mail atarak ulaştırabilirsiniz..



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 



Birinci ayakta; banko olarak önereceğim isim 4 numaralı BADEGÜL olacaktır.
Hayatının ilk yarışında şahane bir 1.lik elde eden ve BADE HANIM'ın veliahtı olarak gelen bu kısrak beni son derece etkilemişti.
Müthiş eşgali, seri ve dayanıklı yapısıyla özel bir kısrak olduğu her halinden belliydi.
Ancak neredeyse her tayın yaşadığı şorşin sıkıntısı yüzünden 2,5 ay sahalardan uzak kaldı.. Döndüğünde kondisyon olarak yeterli seviyede olmadığı açıkça görüldü çünkü safkan sonlarda düşen temposuyla 5.olabildi.
Yaklaşık bir ay sonra katıldığı bir sonraki yarışında ise  bu kez de dinçlik yapmış olmasından olumsuz etkilendi ama buna rağmen hiç fena koşmadı..
O yarışında benimle konuştuğunu hissettiğim safkan bana aynen şunu diyordu:  'şu an hazır olmamama ve iyi başlayamayıp epey tempomun üzerine çıkmama rağmen son anda kesiyorsam, sonraki yarış daha iyi olduğumda neler yapabileceğimi bi düşün istersen'..
Neredeyse herkesin kaçmak isteyeceği 1200 metre mesafeli yarışta karşıma çıkan BADEGÜL'e normalde kesinlikle güvenmezdim çünkü rakiplerinin temposuna ayak uydurup sonlara bitik vaziyette girmesinden korkardım ancak dediğim gibi son yarışında benimle diyalog kurduğunu hissediyorum.
Benim izlediğim bu atı, JAMAIS SEULE bozamaz çünkü iyi çıktıktan sonra teşviklerle kafayı alan bir at değil, kimse gitmiyorsa kendiliğinden kafayı alan bir at.. Dolayısıyla ısrar etmez.
CAFERAĞA bozamaz çünkü starta girmiyor, girse de artık berbat çıkıyor.
SOUND OF THE WIND bozamaz çünkü kaçtığı son yarışlarında kötü koştuktan sonra ilgilileri bu kez farklı taktik denerler.
RED KIT bozamaz çünkü ısrarla kafayı almak isteyen kaçak bir at değil.
RUN FOR ÖZGECAN bozamaz çünkü seri yapıya sahip olsa da liderliği alabilecek kadar iyi durumda değil..

Normalde bu atların hepsi çok tehlikeliler ( 1.lik şansı olarak değil, gidişat olarak) ama dediğim gibi BADEGÜL bence isterse kimseye kafayı vermez ve kafayı alırken temposunun üzerine çıksa bile tıpkı BADE HANIM'ın 2 yaşlılığında yaptığı dayanıklılık gibi düzlükte ortalayarak hiçbir rakibine teslim olmaz.
Zor da olsa sonlardaki gücü ve dayanıklılığıyla yarışı kazanmasını bekliyor ve banko olarak öneriyorum.











Üçüncü ayakta; biraz da hislerime güvenerek 1 numaralı
RIGHT OR WRONG'u sizlere ilk sıradan önermek istiyorum.
Koşuya ilk baktığımda İLKAAN'ın rahat kazanabileceğini, en fazla MANOUSH'un saldırabileceğini düşündüm ancak burda bir at var ki uzun süre etkisiz kalacak kadar kötü bir at olmadığı gerçek..
RIGHT OR WRONG özellikle 1200-1400 metre mesafelerde, İzmir kumunda tam tamına 7 tane KV galibiyeti bulunuyor.. Bunlar arasında en iyi olduğu dönemlerde MADIBA'ya TEREX'e uzak ayırdığı yarışlar var.
Ben bu atı ne zaman tutmuyor olsam ve yazmasam hep çıldırmış gibi koşup kazanıyor. Belki sevmediğim için duygusal davranıp tutmamışımdır ama bugün belki de ilk kez bu kadar tutuyorum kendisini..
Peki bu mesafe ve pistte belli başlı başarıları dışında özellikle gördüğüm bir şey var mı kendisinde? -Kesinlikle hayır.
Son yarışları iyi değil, 8-9 aydır 1.liği yok, İLKAAN gibi boş kalacak ve 4 yaşlı olan bir rakibi var ama dediğim gibi daha ziyade hissi olarak bu safkandan bugün çok ters bir performans bekliyorum.
Tabi hissi derken o kadar da değil.. Bazen bir at iyi durumda olmasa bile, kalitesi ve sırf diğerleri kötü diye yeter..
Örneğin ILKAAN son yarışında o kadar da yüksek tempoda kaçmamasına rağmen neden gerilemeye başladı ve sonuncu oldu? Yarış içinde kanama mı yapıyor, tekrar yapacak mı veya durumu çok mu kötü vb gibi sorular geliyor akla..
Ha ama şunu net olarak söyleyeyim;
İLKAAN kusursuz durumdaysa bu rakiplerini çok rahat ayırır ve yanına da sokmaz.. Bence 4-1 ikili biter.
MANOUSH'a gelince,  kazanıyor kazanmasına ama bence son iki kazandığı yarışta da yorgundu ve müthiş sağlıklı değildi.
TAMERLANO da geç çıkıyor ve neredeyse her hafta koştuğuna göre RIGHT OR WRONG tercihi çok da maceracı bir tercih olmayacaktır.

İLKAAN öncelikli rakibi olurken, 53kg'lı ve Özcan'lı MANOUSH ve tutmayarak da olsa TAMERLANO rakip olarak gördüğüm isimler..















Dördüncü ayakta; normal şartlarda kazanması gereken isim 3 numaralı
KIRDENİZ'dir.
Son yarışında nihayet gerçek bir yarış kazanan safkan ( İstanbul'daki çantada keklik yarışları saymıyorum) son derece de sağlıklıydı..
İçeriye kayma problemi olan safkanı H.Karataş idaresinde bir an olsun bile yaramazlık yaparken görmedik..  Bence bu çok önemli..
İçeriye yatan bir atın antrenörü, taktik olarak jokeyden içine at almasını da isteyebilir, bariyerden hiç ayılmayıp oradan güç almasını da.. Genellikle kayma problemi yaşayan atlar hızlıdırlar ancak aksiyon kaybederler ve beu farkın kapanmasına, 2.olmaya sebebiyet verir.
KIRDENİZ bu tarz problemlerle uğraşan bir attı, İstanbul'da da ilk zamanlarda en dış bariyere kaçardı.. Karataş idaresinde en ufak bir sorun yaşamayan safkan bugün bana göre daha da lehine mesafede yarışacak.
Önüne GARANTİ ve SONKALELİM'i alacak, düzlükteki seri sprintiyle de yaramazlık yapmadan gruba hakim olmaya, NASUHOĞLU'na da direnmeye çalışacak..
Bunu da başarmaya yakın göründüğünden günün ikinci teki olarak değerlendirebilirsiniz..

Rakipleri ise İzmir kumunu seven
NASUHOĞLU ile SONKALELİM stili dışı koşmazsa önde boş kalacak olan GARANTİ olur..










Beşinci ayakta ise; görselde de gördüğünüz  şampiyon safkan
YILMABAŞAR'ı izleyeceğiz..
Son zamanlarda hiç olmadığı kadar sık koştu, yorgun da düştü bence ama öyle yürekli öyle büyük bir at ki bana mısın demiyor..
Son yarışında bana göre sınırları epey bir zorladı.. Bu yarışında olmasa bile yan etkileri mutlaka 1-2 yarış içinde çıkacaktır.
Açıkçasını itiraf etmek gerekirse bugün kendisinin yanına at yazmak için didindim durdum ancak başaramadım.
Özellikle uzunda seri sprintini çok daha iyi yapabilen şampiyon safkan, düzlükte o İngiliz vari sprntni vasat rakiplerine bir kez daha yaparak fotoya süzülecektir.
Tabi ki günün yıkılmaz kalesidir.











ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 4
2.AYAK: 11,8,7,6,5,1,2,4,10
3.AYAK: 1,5,,6 / 2
4.AYAK: 3 / 4,2
5.AYAK: 6
6.AYAK: 7,8,3,5,2,4 / 6








Not: YILMABAŞAR'ı sağlam, BADEGÜL'ü ise yardımcı tek olarak görebilirsiniz..
KIRDENİZ'i , hatta RIGHT OR WRONG'u da tek olarak düşünürseniz altılı yine misliye kayar.. BADEGÜL - RIGHT OR WRONG der ve çok at yazdığımız atların birinde de 4-5 lira ganyanlı at gelirse 100 tl ikramiyeyi bütçemize göre misli yakalamış oluruz.
Ama dünden sonra bize bu kez misliyi tjk pek yedirmez heralde :) 

Bol şanslar..

Yorumlar

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.