DUYURULAR

İKİ NET BANKO - 2 ARALIK İZMİR Kategori adları

İKİ NET BANKO - 2 ARALIK İZMİR


 Maiden koşu bölününce sağlam banko PERFECT RUNNER boş koşuya düştü.. Son yarışında fotoya nasıl diri girerek 2.olduğunu hatırlayanlar vardır elbet.. MEGIC IVAILO da ilk yarışında fena koşmadı evet ama PERFECT RUNNER üzerine katacak. İşe yarayacak bilgi değil belki ama ben yine de söyleyeyim; geçilmesi çok zor.





Birinci ayakta; 5 numaralı
SU GAZELİ son yarışında bir hayli dikkatimi çekti.
Öncelikle şunu söyleyeyim; safkan çimci mi kumcu mu bunu bilmiyorum.. Gerçi çimci olmadığı ortada. Çünkü şu ana kadar çimdeki performansı 0-0-0-0 şeklinde.
Kaba kumda ise sadece hayatının ilk yarışında koşmuştu, ondan da Kocaeli'de ve vasat rakiplerle diye pek bir şey anlayamadık.. 
Sentetik pistte kendini bulan ve fena yarışlar koşmayan safkan Eylül ayında ikinci kez çıktığı kumda en geri geldi..
Fakat cümlemin girişinde de dediğim gibi en son kum yarışı dikkat çekici..
Safkan zaten sert tempoda başlamış yarışta, sürekli teşviklerle gidip gereksiz yere efor sarfetmesine rağmen mücadeleden düşmedi ve bariyerdeki diri görüntüsüyle beğenimi kazandı.
Yamaklara ait bir koşu olduğu için bomboş sıkletli bir rakibi yok, dolayısıyla da 50'den 58'e çıkmasını çok fazla önemsemiyorum.
Çok iyi koşmasını bekliyorum, favorimdir.
6 numaralı
TANYERİ gruptaki tüm rakiplerinden daha istikrarlı bir isim.. Daha sert rakiplere kafa tutan ve düzlükte elinden geleni gösteren safkan yeteneksiz bir biniciyle start alacak olmasına rağmen belki hepsinin yamak olduğu bir yarışta saçmalamaz diye umuyorum.
Neden binicisine vurgu yaptım çünkü ne zaman tuttuğum bir ata binse pür dikkat kendisini izliyorum, istisnasız hepsini katlediyor.
Bugün de, tuttuğum TANYERİ'nin tercihli start aldığını görünce 'eyvah' dedim.. Çünkü kamçı sopa başlatıp hepsinin dışında kalarak safkanın tüm enerjisini ilk metrelerde tüketebilir.
4 numaralı
HAMHAMA en son kum pistte start aldığı iki yarışında da gayet güzel koşmuş.. Bir tanesini kazanıyor, diğerinde ise sert rakipleri yanında 4.oluyor.
Mesafenin kısalması lehine, kolay tempoda gitmesi bir yamak yarışı için büyük avantaj ve eküri çok formda.. Çok tutuyorum.
Son olarak da 3 numaralı
AYÇANAZ diyorum..
90 günlük arasına rağmen hazırlıkları bu gruba göre fena olmayan kısrak daha önce İzmir kumunda, hem de 1900 metre mesafede kolay kazanmış.. Tanıdığı pistte bu vasat rakiplerini dinçlikle geride bırakması sürpriz olmaz..













İkinci ayakta; 4 numaralı
PANIGALE uzun süre tek önermeyi düşündüğüm isim oldu.. Bu tarz yarışlarda banko seçerken iki kere düşünmek gerekir farkındayım ama PANIGALE'nin cazibesi az daha beni kandırmayı başarıyordu.
Safkan iki yarış önce Ç.Ok ile start aldığı koşuyu kazanma başarısı göstermişti.. Peki nasıl ve neden kazandı?
- Rolanti tempoda geçen yarışta AZA LEA ile inatlaşmayıp arkasında 2.likte gittiği için..
Bugünkü yarışa bakıyorum, aşağıdaki hafif kilolu atlardan hiçbiri seri yapıya sahip değil.. 1900'de liderliği alma görevini kimse üstlenmek istemez zaten..
AZA LEA ve PANIGALE dışında liderliği isteyebilecek bir safkan yok.. Hatta AZA LEA son dönemde kötü çıkmaya başlamıştı. Sonradan gelip liderliği alıyor.
Bence PANIGALE'nin, yani Ç.Ok'un bunu fırsata çevirip ilk metreleri lider geçmesi gerekir.. PANIGALE de startı ağır alan bir isim ama dediğim gibi, analizime göre rolanti başlayacak yarış ve PANIGALE tercihli start avantajıyla en dışarıdan yoğun teşviklerle gelip liderliği alacak.
Ha tabi AZA LEA beklediğimden iyi başlarsa ona liderliği bırakıp 2.likte gitmesi gerekir.. Tıpkı kazandığı yarışta yaptığı gibi..
Eğer düşündüğüm şeyler gerçekleşirse - ki bu oldukça yüksek ihtimal- geriden bitirici bir sprint beklemiyorum.
Belki eski formu yok ama eğer gerçek gücünü koşarsa PANIGALE kadar şanslı olabilecek isim de galopları çok iyi olan
AZA LEA'dır..
İyi başlarsa yarışa PANIGALE 2.likte gitmeyi kabulleneceği için şayet sağlık durumu yerindeyse AZA LEA bir anda arttıracağı vitesle arka grubu dağıtabilir.

Bu iki at dışında net bir at tutmuyorum, PANIGALE % 50 , AZA LEA % 30, diğerlerinin toplamı % 20 şeklinde özetleyebilirim..











Üçüncü ayakta; 5 numaralı
HAWAI STORM şayet BURHAN isimli rakibinin preslerinden çok olumsuz etkilenmezse önde bomboş kalabilir.
Kumda ne yapacağı merak konusu ama bu at bu gruptaki atların tamamından daha iyi at..
Özellikle de çoğu rakibinin startta kaldığını düşünürsek geridekilerden sprint yemeyebilir.. Net favoridir.
9 numaralı
TEK DADAŞ ekürisiyle birlikte şanslı gördüğüm bir diğer isimdir.
Startı iyi alamasa da deparı çok iyi olduğu için 3.lük divarında kolay yer tutacaktır.. Formsuz olsa da etkili jokeyiyle şanslılardan..

DEMİRALP'in son yarışı çok daha iyi grupta.. Rolanti tempoya rağmen en geriden çok güzel bir seri sprint yaparak 3.olmuştu.
İstikrarını koruyacak bir safkanmış gibi gözükmese de son yarışına göre kazanması bile gerekir.
Ankara'daki startlarında kötü çıkıp hiçbir yeri gitmeyen
KANBEDRİ, Güzelocak ekürisinin çoğu tayı gibi İzmir kumunda kendine gelebilir, dikkat..
4 numaralı
GRAY WOLF daha tecrübeli rakiplerle yarışacak evet ama kötü çıkmasına rağmen aksiyonlarını fena bulmadım.. Üzerine katarsa şansı çok az değil.

Bu grupla baş edebilecek yeteneği olduğunu düşünsem de en az 10 boy startta kalan
KOMUTAN BABA'yı çizgiyle ayırdım.
Muhtemelen çok fazla startta kalıp yakın ara bitirecek , çok da dikkat çekecek ama kazanamayacak. Biraz kaçak bir yorum olacak belki ama, bu kadar geç çıkan bir atı yazmak gereksiz olabileceği gibi yazmamak da oldukça risk..















LEAD SOLDIER: Evet formda atlar var ama İzmir 1200 kumunda, buradaki rakipleriyle alakası olmayan bir at..
Bu pist ve mesafede sadece hayatının ilk yarışında geçilen, onun dışında hiç geçilmeyen safkan sentetiğe gittiğinde de başarılı yarışlarına devam etti.
Son iki yarışı ise G1 Çaldıran ve G2 Sakarya koşularıydı.. Zaten ölçü olamazdı ama Çaldıran'da aralarda kapanmasıyla dikkat bile çekti.
Bugün dişine göre rakipleri, aşığı olduğu pist ve mesafeyi bulmuş durumda..
AKYAZILI HAKAN'ın liderliği vermeyeceğini düşünecek olursak, yarışı bariyer dibinde 2.likte götürecek olan LEAD SOLDIER düzlükte iç kulvardan yapacağı müthiş bindirme ve çıkacağı çok yüksek hızlarla bence rakiplerinden kopacaktır.
BANKOM..










 


TOROS ASLANI: Bu safkan 1600 ve üstü mesafelerde yarıştığında asla güven duymam ama 1200-1400'de, hele de grup uygunsa oldukça güvenirim.
Çünkü düzlüğe çok kolay temposuyla çıkıp çok da kolay ara kapatıyor ama 200'den sonra zıplıyor..
Dolayısıyla mesafe mümkün olduğunca kısa olmalı ve sprint mesafesi mümkün olduğunca iyi ayarlanmalı..
Yarışta liderliği isteyecek safkanlara bakıyorum; ABHER - GARANTİ - GÜNGÖRAĞA.. Zaten GARANTİ'nin ve GÜNGÖR'ün bu mesafeyle alakaları yok, ABHER'in de formu kötü..
YÜCELİR'e bakıyorum, daima iyi koşup 2.3.lükte kalacak at tipi..
Dolayısıyla TOROS ASLANI startta haddinden fazla kalmazsa, bu sert tempoda 5.6.lık civarı kolay gidip düzlüğe de tuta tuta çıkacaktır.
Ondan sonrası ise kolay çünkü hiçbir rakibi gitmiyor olacak.. TOROS ASLANI bence sağlam banko..










Son ayakta ise; çok cazip bir safkanı başta önereceğim;
VAROLHAN..
Geçen sene bu dönemlerde, KAVACIK - ÇAKAÇAK gibi isimleri geride bırakmış.. Tam bir 1200'cü.. Hazır rakipleri çok ağır kiloda yakalamışken bombayı patpatabilir, dikkat.
Sıkletleri ağır olsa da bu grupta daima söz sahibi olabilecek iki isim var;
KAVACIKVEYİ - ROYAL CAPUCINO..
R.CAPUCINO'nun İzmir 1200 kumuna bayıldığını geçen seneden biliyoruz.. Ağır kilo da kaldırabilen bir yapısı var.
Son Kocaeli yarışında form tuttuğunu da göstermişken bence bugün süper koşacak.
KAVACIKBEYİ ise bu grupları daima geçebilecek kapasiteye sahip.. Son yarışındaki sağlık durumunu çok beğendim.. Şanslılardan..

ÇAKAÇAK'a gelince, nihayet kısaya dönüyor.. Alakası olmadığı uzun mesafedeki son yarışını ölçü almıyorum.. 1200 İzmir kumunda hep iyi koşar..
Son olarak da, yarış hayatının sonuna yaklaşan
LOVE ME THUNDER.. Belki açık yarışlarda boy gösterebilecek kapasiteye sahipken yanlış ellere geçmesi sonucu kariyerinin sonuna yaklaştı. Yine de sağlık durumunu fena değil, çimci olmasına rağmen kurtarılmak için seferber olunursa şaşırmam..

Bu beş at biraz daha önde çıksalar da
WINALOT, SKY MASTER, MAVİ GÖZLÜ DEV, DOLCE sırasıyla şanslı diğer isimler..














ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 5,6,4,3
2.AYAK: 4,3,,,9,5,10,2,1,6,7,8,12,11
3.AYAK: 5,9,3,6,4 / 7
4.AYAK: 4
5.AYAK: 7
6.AYAK: 9,1,3,6,2 / 10,8,11,12



Not:
Şablon fiyatını düşürmek için pek çok alternatif var.. Risk alınıp ikinci ayak iki at şeklinde geçilebilir.. Böylelikle şablon 30 tl oluyor..
Ya da ilk üç ayağı benim gibi kayıpsız geçmek isteyip son ayakta çizgiden sonrakileri dışarı atabilirsiniz, bu durumda da KOMUTAN BABA'sız 84, KOMUTAN BABA'lı 100 tl oluyor.
Hiçbir şey bulamayınca sanki çok yüksek bütçeli oyunlar veriyormuşum gibi şablon fiyatından saldırmaya çalışanları pek kaale almazdım ama yine de bu açıklamayı yapmak istedim.. 
Tekrar hatırlatmakta yarar görüyorum; lütfen yorumlardan yola çıkarak ve kendi bilgi veya hislerinizi katarak, bütçenizi sarsmayacak şekilde oyun kurun..
İyi şanslar..




 

Yorumlar

#1 - king_river - 02.12.2018 13:11

Yorumlar akıcı ve detaylı. Zevkle okunuyor.

#2 - çağlar - 02.12.2018 12:30

lead soldıer e rakip yazsak kimi yazalım abi ?

#3 - BARAN01 - 02.12.2018 7:41

Pazar sabahı yayinlanmis oldugunu görmek, seninle gune baslamak guzel.
Eline sağlik

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.