DUYURULAR

İKİ BANKO - 5 KASIM BURSA Kategori adları

İKİ BANKO - 5 KASIM BURSA


Birinci ayakta; çok uzun süre banko önermeyi düşündüğüm isim 9 numaralı GÜNEŞ IŞIĞI oldu..
Safkan inanılmaz bir form tuttu ve sınıf atladı.. Hiçbir şey yapmıyorken ve yarış hayatının sonlanmasına iki yarış kalmışken bir anda dirilen ve son iki yarışını aşırı rahat bir şekilde kazanan Kaizbert temsilcisi, bugün biraz daha sertleşen rakiplerle mücadele edecek gibi gözükse de bence şartlar kendisi için yine çok müsait..
Yarışta liderliği alabilecek tek safkan OĞULCANIM.. Son derecede düşük bir tempo bekliyorum.
3.4.lükte giden ve çok uzun sprint yapan bu safkan, uyumlu aprantisiyle mücadelenin de kralına girebileceği için benim net favorimdir.. Son ayağa güvenmeyenler bu safkanı tek bırakabilirler.

Ancak burada bir
HEVESKAR var ki kendisinden her an patlama bekliyorum.. Bir süredir kolladığım fakat doğru düzgün yarış yapmayan safkan için aslında aleyhine bir gidişat mevcut ancak iyi duruma getirildiğinde gidişat falan dinlemeyen ve çok iyi son veren bu safkan etkili jokeyiyle sanki günün bombasını gerçekleştirecek gibi.. GÜNEŞ IŞIĞI'nı tek bırakmaya çekinmemin en baş sebebidir..

Önde boş kalacak olan
OĞULCANIM ve bu tip rolanti giden yarışların kurnaz jokeyi M.Kaya idaresindeki ESERALP tuttuğum diğer isimler..











İkinci ayakta; performansıyla dikkatimi çeken tek bir safkan bile olmadı.
Fanatik köşemde de bu ayağı yorumlamadan geçtim ama burada biraz daha detaya girelim, belki gözden kaçırdığım bir şeyi sizler görürsünüz..


BARUTEFE: Son yarışındaki 4.lüğü gayet tatminkar.. Bu ekürinin Bursa'da güzel yarışları da bulunuyor. Formunu geliştirirse şanslılardan, mutlaka yazılacak..
ÇİMİNİN OĞLU: Çok süratli bir şekilde liderliği alıp daha düzlüğe girilmeden yarışı bırakan bir at, olmaz.
JUMBO: Ayağına seri isimlerden.. 2.3.4.lüğü alacak, düzlük boyunca da zıplayacak. Bence olmaz. BARUTEFE'yi geçememeli..

MARENGO: Sırf favorilerden diye eklediğim bir isim.. 1200 üstü mesafelerde hiçbir zaman kazanabilecek direncini bulacağını sanmıyorum.
MELİKHAN: Bu gruba göre fena bir sprinti yok, sonlara daima diri giriyor. Mutlaka yazılmalı.
SEVMURAT: İstanbul atı diye son at olarak çarpı attım ancak en ufak bir ışık göremediğimi söylemeliyim.
BAĞLAM: Sadece M.Çiçek'ten dolayı ve son yarışında ilk kez çime çıkınca 4.olmasından dolayı yazmak gerekir. Fakat 1.2.3. karşısında çaresiz kalınmış bir 4.lük olduğunu da belirtelim.
BEDRİYE: Sprinti çok kısa olsa da böyle bir grupta 100 metre akıcılık yapsanız bile yetebilir, o yüzden tuttuğum isimlerden..
GİZLİ GİZLİ: Ömür boyu kara listemdeydi ancak bu yarışın favorisi PERÇİN 3.olurken, GİZLİ GİZLİ 1,5 boy geriden 5.oluyor.. PERÇİN'i tutan biri, çok gerilerde kalmış bu atı da yazmalı.
İZANLIKIZ: Liderliği almaya çalışan, erkenden de yarışı bırakan vasat bir at, olmaz.

SEVDEGÖR: Benim bu yarıştaki favorim olacak çünkü iyi yer tutup düzlük boyunca mücadelenin içerisinde kalıyor. Kulvarı çok iyi ve sonuçta bir Kaizbert.. Kazanmaya en yakın gördüğüm isim.
YÜREKLİKIZ: Ketme'nin bile en geride acele etmeden sabırla sürdüğü bir safkan.. Herkes durursa sonlarda çok sert gelebilir, dikkat..

Sıralamam şablonumdadır..












Üçüncü ayakta; banko olarak önereceğim isim 2 numaralı
MEZİTHABER olacaktır..
İlk iki yarışından sonra üzerini karaladığım 'ömür boyu kazanamaz' yorumu yaptığım bir safkandı..
Çünkü bu kadar güzel eşkale sahip bir at, yarış içerisinde düzlüğe kadar adeta yarımkan görüntüsü veriyorken teşviğe başlandığında bu kadar olduğu yerde sayamazdı.. Böyle atlar ya sorunlu ya da amiyane tabirle 'eşek' oluyorlar.
Ancak MEZİTHABER'in belli ki bir sorunu varmış ve bu sorun çözüldükten sonra safkan gerçek gücünü göstermeye başladı.
İlk yarışlarında, galoplarından dolayı sürdirek banko çıkan safkandan yarışsever de umudunu kesmişti ki 6 küsür ganyanla maiden bir yarış kazandı.
Hemen ardından G3 mücadelede boy gösterecekti ki yarış çimden kuma döndü.. Safkan TAYKUT - EGEBERK gibi şampiyonlarla bir süre aynı sprinti yaptı.. Hadi buna ıslak kum yardımı ve rakiplerinin kumcu olmamasını ekleyelim ve hiçe sayalım. Tıpkı benim kazandığı yarıştan önce yaptığım gibi..
Son kazandığı kum yarışında AFRİKAANDER bankomdu ve MEZİTHABER tutan arkadaşlarımla dalga geçmiştim.. Çünkü maiden yarışının tesadüf, 4.lüğünün ise boşlukta olduğundan emindim. Önyargım gözümü kör etmişti.
Fakat safkan benim çok beğendiğim AFRİKAANDER'in yanından tuta tuta kolay ayırınca gördüğüm karşısında şoka girdim.
Çünkü benim bıraktığım bu at, bırakın arttırmayı geriliyordu teşvikten sonra.. Beni ben yapan özelliklerden bir tanesi de değişim içerisindeki safkanları 1.olmadan önce görebilmekti.. İşte o an anladım ki formsuzsun ve duygularını karıştırıyorsun Berkay.. :)
MEZİTHABER bugün 4.olursa şaşırmayacağım çünkü bu atın berbat ötesi tek yarışı yok ama böyle bir değişim içerisindeyken uygunlaşan grupta yanına at yazmam olanaksızdır.. İşte bu safkanın bendeki hikayesi budur..
MEZİTHABER BANKOM..











Dördüncü ayakta; sürpriz bir sonucun oluşabileceğini düşünerek ilk iki sırayı
KING OF ROCK ile BEHRAMKALE'ye veriyorum..
Yarışın son derece düşük tempoda geçeceğini belirtmem gerekir öncelikle..
Her ne kadar form durumu kötü gibi gözükse de BEHRAMKALE liderliği aldığında en ufak bir prese maruz kalmayacaktır..
KING OF ROCK da M.Kaya kurnazlığından dolayı 2.3.lükte gidecek ve düzlük boyunca sprint yapacaktır.
Bu iki safkandan en kötü bir tanesinin çok çok iyi koşmasını bekliyorum.. DİKKAT..


TURKISH LEGEND, MONTANA ve GRIFFON yazılması gerekilen diğer isimler..









Beşinci ayakta da; çok cazip iki safkanın özellikle altını çizmek istiyorum; 4 numaralı
AMAZING LOVE ve 2 numaralı LITTLE BIRD..
Son yarışında GÖZÜM KALDI gibi bir attan liderliği almak isteyip nefes açan AMAZING LOVE elbette ki sadece yarış gördü.. Bugün tam mesafesinde ve etkili bir jokeyle yarışacak.. Günün bombasını patlataiblir..
LITTLE BIRD ise tam bir tempo atı ve sürat yarışıyla işi yok ama grupta elle tutulur hiç bir at olmadığından bu safkanın Tokaçoğlu idaresinde sprintine erken başlayarak yarışta kalabileceğini düşünüyorum. Aleyhine mesafeye rağmen çok iyi koşabilir.
3 numaralı
İPEKKIZ'a da mesafe kısa ama bu mesafede BADEGÜL'ü geride bıraktığı bir yarış var.. Gücünü zamanında alabilirse sprintine dayanamayabilirler..
7 numaralı
ELFİDAM Karataş'ın kusursuz binip iyi yerlere getireceği bir isim.. Bu agf'yi hakedecek bir performansı bulunmasa da SILVER COIN'i önüne alıp 2.3.lükte giderse düzlükte yapacağı bindirmeye daha çok sevdiği Bursa kumunda yakalanmayabilir.

BADEGÜL, ROWDY, SILVER COIN , THREE CAT, PENGUEN sırasıyla şanslı isimler..













Son ayakta ise; banko olarak önereceğim isim 7 numaralı
YANAR TAŞ olacaktır..
Yarışın favorisi AŞANBEY biliyorsunuz çok süratli ve ön tarafta biri tarafından rahatsız edildiğinde düzlükte muhakkak kesiyor, dirençli olamıyor.
Bugün de o görevi üstlenecek ASUYEL - TİLİKUM gibi isimler olduğundan ben AŞANBEY'i sildim..
OYUNBAZ tarzı kapalı kutu, SALİHİM gibi çimci safkanlar devreye girebilir belki ama bu koşuda beni en etkileyen performans YANAR TAŞ'a ait..
Katıldığı tek çim yarışında CANBERKEFE gibi bugün MEZİTHABER'lerle birlikte koşan bir ata saldıran ve arka gruba da çok rahat ayıran safkan kendi atı BARKODKIZ'a binmeyen M.Kaya idaresinde yarışacak.
Son kum yarışı ölçü değil, safkan bariz çimci..
İyi ellerde hazırlanması, çimci oluşu, M.Kaya'nın ısrarı ve favori rakibinden daha iyi at olması gibi artıları eklediğimde YANAR TAŞ'ı tek bırakmam en mantıklısı olacak gibi geldi.
MEZİTHABER'e göre daha riskli bir banko olsa da ben safkana inanıyor ve sizlere günün ikinci bankosu olarak öneriyorum..










ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 9,10,7,5
2.AYAK: 12,5,1,8,7,11,13,4,9,6
3.AYAK: 2
4.AYAK: 7,5,4,2,6
5.AYAK: 4,2,3,7,1,8,11,9,5
6.AYAK: 7





 

Yorumlar

#1 - cobra - 05.11.2018 19:30

tebrikler,

#2 - hakanbey - 05.11.2018 18:19

Zaman zaman seni en çok eleştirenlerden biriyim ama eleştirirken bile her zaman hakkını veririm sen bu işi bilenlerdensin bu gün için teşekkürler 3.5 TL ye altılı tuttum birde 5 li aldım tebrik eder başarılarının devamını dilerim

#3 - Melbourne - 05.11.2018 18:08

Tebrikler kardeşim harika tahminler

#4 - fenerht - 05.11.2018 18:03

tebrikler

#5 - Ozingo - 05.11.2018 17:55

Üstad eline sağlık...artık seni kimse tutamaz iyi bir seri bekliyoruz

#6 - Ceco - 05.11.2018 17:34

Tebrikler ben bulamadm ama bulanlar güle güle harcasın doktor

#7 - Ardatunahakan - 05.11.2018 13:48

Emeklerine sağlık dünkü İstanbul yorumlarında çok güzeldi başarılar dilerim

#8 - BERKAY KURT - 05.11.2018 12:40

Ceco; ÇILDIR GÖLÜ bir kez daha kazanır..

Tolga555; öyle bir şey olabilir mi hiç? Burada yorum konusunda her zaman olduğu gibi detaya gireceğim. Bazen farklılıklar olabilir ama en fazla sıralamalarda..

#9 - tolga5555 - 05.11.2018 12:25

Berkay biz bu kuponu fanatikten biraz farklı bekliyoruz

#10 - Ceco - 05.11.2018 12:12

Selam Berkay. Bol şans. Plaseye at önerirmisin lütfen

#11 - Küçük82 - 05.11.2018 11:52

slm berkay, Fanatikte başarılar.

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.