DUYURULAR

KOCAELİ TAHMİNLERİM - 16 EKİM Kategori adları

KOCAELİ TAHMİNLERİM - 16 EKİM


 Birinci ayakta; çok beğendiğim bir safkan var ancak bir türlü istediği şartları yakalayamıyor.. Dolayısıyla da rakipsiz tek öneremiyorum.
Bahsettiğim isim 4 numaralı
AFRİKAANDER..
Kaba kumda koştuğu iki yarışını da kazandıktan sonra Bursa'ya gelen ve favori olarak koşuya katılan safkan için o günkü endişem KILAVUZAĞASI gibi stili rakibi olmasıydı.
% 45 agf'si olan bu at için önde boş kalamayabilir diyerek yanına rakip önermiştim.. Nitekim KILAVUZAĞASI yarışı mahvetti.
AFRİKAANDER buna rağmen 1200 metre boyunca sprint yaparak yarışın içerisindeydi.. Çok ciğerli bir at.
Sonraki çim yarışı zaten ölçü değil ve yeniden kaba kuma çıkmışken kendisini tek yazmaya hazırlanıyordum ancak gidişat için şartlar ne yazık ki yine elverişli değil.
Şöyle ki; KUSURSUZ GÜÇ gibi ismiyle alakası olmayan ancak bir o kadar seri bir isim var.. Bu attan kafayı almak zor. Hatta SÜBYE de var, o da sert başlayıp 2-3 gidecektir.. KARAİBO'yu falan saymıyorum bile..
Hal böyleyken çok beğendiğim bir at olmasına rağmen AFRİKAANDER'i nasıl tek önereyim ki? Yarış boyu teşvikle gidecek ve mücadelenin de içinde olacak, bundan eminim ama geride bekleyen sermayeli atlara av olma ihtimali de oldukça yüksek..
Dolayısıyla yanına
BEDİH, AVCI CUMA ve yeni ilgililerinde farklılaşan SÜBYE'yi öneriyorum..














İkinci ayakta; program biraz zor diye şişirme agf'si olan bir safkan
MALERBA.. Evet son iki yarışı kağıt üzerinde fena değil ama izlediğinizde hiçbir yeri gitmeyen, güven vermeyen bir at görüyorsunuz..
El değiştirmeden önce 1300 üstü bırakın tek yazmayı çok atta bile yazmadığım safkan yeni ilgililerinde, biraz da Kocaeli'deki vasat atlardan dolayı mesafe tutuyormuş gibi gözükse de bugün bu agf oranıyla 'tuzak' olabilir..
O yüzden burada arayışa girdim.. Çok iyi koşacak atlar da var zaten..
Örneğin
ALFAKIZI.. İstikrarlı olan bu safkanın mevsimlerine yavaş yavaş giriyoruz.. Yaz aylarında yokları oynayan , sonbahardan itibaren ise form tutan bu safkan özlediği birinciliğe kavuşabilir..
Yine Kocaeli'de çok iyi performansları bulunan ters at
ATLETICO'dan çok iyi bir performans gelebilir.
TORUN RÜZGAR ve CAPTAIN PITT'in ilk iki sırada olacağı yarışta, bariyer dibinde 3.lükte kalırsa 600'de arttıracağı temposuyla yakalanmayabilir, dikkat..
8 numaralı
KOMSHU dengesiz performanslara sahip olsa da mutlaka yazılması gereken isimlerden.. Kocaeli'yi seviyor ve tam mesafesi..
DİLBAR da son derece ters at, güvenmediğinizde çıkar kazanır, favori olduğunda yokları oynar.. Son birkaç yarışı ölçü olmadığı için dişine göre rakipleri bulmuşken kazanması sürpriz olmaz..
2 numaralı
ALTINBEŞİK kilo kaldırabilen bir at, yarış da süratli geçecekken mutlaka kuponlarda bulunmalı..
Her ne kadar sallasak da
MALERBA'sız olmaz, benzer grubu geride bıraktı.. 
Son olarak da
TORUN RÜZGAR diyorum.. Eğer CAPTAIN PITT ve ATLETICO gerektiğinden fazla temkinli olurlarsa TORUN RÜZGAR önde boş kalacağı için sonlarda zıplayarak da olsa direnebilir.

Not: Bu koşuda sadece WEMBLEY FIRTINASI'na yer açamadım, onun dışındaki atlar bence olmaz..













Üçüncü ayakta; 4 numaralı
KIZIM NİLAY'ın, son yarışında o berbat ötesi binişe rağmen kazandığını gördükten sonra kendisinin yanına at yazmama kararı almıştım.
Ön tarafta inanılmaz sert bir tempo varken ve tüm atların duracağı belliyken, Karataş klasına yakışmayacak şekilde KIZIM NİLAY'ı kendi halinde salmış, erkenden yürümüştü..
Bence bu yarışı Karataş'ın berbat sürüşüne rağmen KIZIM NİLAY kazanmadı, HOPEFUL kaybetti..
Bugün de ön tarafta sert bir tempo olacağı ve KIZIM NİLAY da geç çıkıp normalde bekleyen bir at olduğu için kendisini tek yazasım var.
Ancak ilgilileri tarafından 'geride kalma, önlere doldur' talimatı geliyor olmalı binen jokeylere.. Çünkü Karataş'tan ben uzun seneler böylesine saçma bir hamle görmedim.. Tabi 'kazanan her zaman haklıdır' düşüncesiyle izleyen ve Karataş fanları olanlar bu bahsettiğim şeylerden anlamayacaklardır..
Herneyse, KIZIM NİLAY eğer en geride beklerse, böylesine kolay tempoda yürüyen bir atın, sonlarda dökülenleri toplama ihtimali da epey yüksek olur.
Yine de bambaşka pist ve sonuçta en pis mesafe 1200 olduğu için güvenemedim.. Kaldı ki çok ters atlar var.

Örneğin
SAFNUR ve SINGLE CAR.. 

SAFNUR Kocaeli'de çok boş atları geçti ama öyle böyle geçmedi.. Uzak farkla ve uzaya uzaya.. Dolayısıyla bu at, kaba kumda daima iyi koşar, ihmal edilmemeli.
SINGLE CAR ise AYSEV karşısında çaresiz kaldı ama erkenden enseye bastı, sonuçta ikinci yarışıydı.. Üzerine katacak olması , E.Yavuz'un kantarması ve BAVİ REŞ'in kardeşi olması bir çarpı atmak için çok fazla nedenler..


COOL IMAGE, MUNKHBAT, ÇİLEN, FLASGHIP daha sonra şanslı isimlerdir.













Dördüncü ayakta; 1 numaralı
EMBİRHAN bana göre net favoridir..
Ön tarafta FORDTA TEK ve GÜLENYÜZ dışında başka bir atın olmayacağı düşünülürse EMBİRHAN'ın düzlükte sergileyeceği o muazzam direncin yeterli olabileceğini söyleyebiliriz..
Artık eskisi gibi 'ille de liderlik' demediği ve 2 de gidebildiği için FORDA TEK falan kendisini olumsuz etkileyemeyecektir..
Beni düşündüren tek şey ilerleyen yaşıyla bağlantılı mesafe ve sıklet.. Grubun en ağır atı ve 1500 uzun sayılır.. Dolayısıyla tek değil.
3 numaralı
RUSDAMAT en az EMBİRHAN kadar tuttuğum isim..
Psikopat Kaizbert'lerden biri olan safkan bekleyerek de koşuyor, önlerde yer tutarak da.. Özellikle son metrelerde hepsi birbirine hakim olmaya çalışırken RUSDAMAT'ın gücünü aldığını görürseniz bilin ki kazanmıştır.. Çünkü lutta buradaki herhangi bir ata kaybetme ihtimali yok..


BAŞKAYNAK, ALTUNSARAY ve GÜLENYÜZ yazarak sanırım bu ayağı kayıpsız atlatırız..












Beşinci ayakta; 7 numaralı
MANKENCAN çok ağır favori çıkmış..
Stiline bakılırsa Özcan'la da çok iyi uyumu olacak gibi.. Çünkü her yerde sprintini sürdürmek istiyor, elinden geleni yapıyor.
Özcan böyle atların canını alıyor adeta teşviğiyle.. 
Ben yarış başlar başlamaz fena bir şekilde girişeceğinden eminim.. Ama BİR YILDIZ gibi muazzam seriliğe sahip bir rakibi var ki eğer inatlaşırlarsa yanarız..
İşte bu yüzden çok tereddütlüyüm.. Normalde bu grupta doğru düzgün bir yarış atı yok ve MANKENCAN çok belli ki bu grubun atı değil ancak bir atla ölümüne kaçıp sonlarda emekleyen çok favori gördük.. İçime böyle bir kurt düşmüşken de göz göre göre rakipsiz tek yazamadım..
Yine de bütçesi el vermeyenler için günün ilk bankosudur..

Rakip olarak takibimdeki
MELDAN ile kaba kumda kapalı kutu olan İstanbul atı HÜRBELAMİR'i önereceğim..













Son ayakta ise; MANKENCAN'ın yanına at yazmanın, AFRİKAANDER, KIZIM NİLAY ve EMBİRHAN'dan da çekinmenin bir bedeli olmalı.. 
Normalde dört at, 11,16,12,14 yazacağım yarışta tek tercih etmeliyim..
Ancak endişelenmeyin, bu dört at arasında diğer üçüne göre daha üstün olanını ve bugün için daha iyi koşacak olanı buldum diyebilirim..
11 numaralı
WARM BLODED..
Her şeyden önce en çok sevdiği mesafeler 1200-1300-1400 bu safkanın, bunu net olarak söyleyebilirim..
Mayıs ayında 1200 Bursa kumunda, üzerinde de Nevzat varken rakiplerini sürklase eden ve 3,5 boy farkla kazanma başarısı gösteren safkanın geçtiğ atlardan biri de KING YAVUZ'du.. Öyle böyle çaresiz bırakmadı rakibini..
Daha sonra 1300'de koştu ve yarış çok yakın aralıklarla bitti, COUNT ON YOU, CRASSUS, PAKBEY, WARM BLODED..
Geç çıkış yapmasına rağmen yarım boy farklarla 4.kalan safkanın geçtiği atlar arasında yine KING YAVUZ vardı, hatta YAYLALI da..
Sonra İzmir'e gitti safkan ve mesafe 1200'dü.. ERENDIRA kazanırken, iç kulvardan sonlarda öyle bir geldi ki 50 metre daha olsa rakibine 2 boy yapacaktı resmen..
Bursa'da 1400 metre mesafeki yarışta ise rakipler RED REBEL, TRITON, VELİAHT BETÜL gibi isimlerdi.. Evet 50 kiloydu belki ama kendisine göre çok daha sert olan grubu geride bıraktı sonuçta..
Sonra şartları doldu ve 60 kg ile KV7 koşmak zorunda kaldı, elbette enseye bastı..
İstanbul 1600 çim, 60 kg ile ölçü alınmayacak yarışının ardından, ilk kez çıktığı sentetikte sonlarda çok diri gelen ve 7.olan safkan form tuttuğunu ve artık hazır olduğunu da göstermiş oldu.
Bugün son derece uygun bir grupta, iç start , jokey ve mesafe avantajıyla yarışacak..
Dolayısıyla kendisine sonradan çok inandım ve güvendim, sizlere de tereddütsüz banko önerdim..











ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 4,6,5,8
2.AYAK: 6,12,8,7,3,2,4
3.AYAK: 4,5,8,,9,6,2,7
4.AYAK: 1,3,,5,6,11
5.AYAK: 7 / 8,5
6.AYAK: 11

Yorumlar

#1 - can989 - 17.10.2018 0:27

Zorluat; 8 yaşında, 20 günde 3. Şehir ve 4. Birincilik.. başka sözüm yok hakim bey :)

#2 - keremcan - 16.10.2018 21:23

Yine geceye damganı vurdun..gerek %60 agf li türkiyenin teki ata 12 ganyanlık atı rakip göstermen,gerekse son ayakta warm blooded tekin mükemmeldi...bu yolda galip sayılır mağlup..sana sadece şans lazım..yolun ve şansın açık olsun. (gece buluşmak dileğiyle)

#3 - Ozingo - 16.10.2018 21:17

Çok güzel bir kurguydu eline sağlık ... tuttuğum ancak zorluatı yorumda göremeyince bütçe gereği çıkardık kısmet değilmiş ...meldan ı 3 atta sunman müthiş ... bir dahakilere üstad ... saygılar

#4 - Aliertas - 16.10.2018 21:15

Yazık oldu şu güzelim kurguya yinede tebrikler berkayım

#5 - fuat1958 - 16.10.2018 21:11

O kadar yazdın zorlu atı eklesen sonda 11.12.14,16 bekliyordum

#6 - ayhanlat - 16.10.2018 21:09

Teşekkürler üstat

#7 - HSYN - 16.10.2018 21:06

Yaris Yeri: Kocaeli Kartepe Hipodromu - Kocaeli
Bahis Türü: 6'lı Ganyan
Sonuçlar: 4/3/4/10/8/
Kupon: 0654-1199
1. Ayak
4 - AFRİKAANDER (1)
5 - AVCI CUMA (7)
6 - BEDİH (3)
2. Ayak
2 - ALTINBEŞİK (7)
3 - MALERBA (1)
4 - TORUN RÜZGAR (5)
12 - ATLETICO (2)
3. Ayak
2 - ÇİLEN (3)
4 - KIZIM NİLAY (1)
5 - SAFNUR (2)
6 - COOL IMAGE (8)
8 - SINGLE CAR (7)
4. Ayak
1 - EMBİR HAN (7)
3 - RUSDAMAT (10)
10 - ZORLUAT (1)
5. Ayak
5 - HÜRBELAMİR (6)
7 - MANKENCAN (9)
8 - MELDAN (1)
6. Ayak
11 - WARM BLOODED
14 - KING YAVUZ
16 - SPRING BREAK

MÜKEMMEL TAHMİN KARDEŞİM....

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.