DUYURULAR

KOCAELİ TAHMİNLERİM - 30 ARALIK Kategori adları

KOCAELİ TAHMİNLERİM - 30 ARALIK



Kocaeli'de de Bursa gibi pist göl olduğu için her türlü sonuca açık olmak gerekir.
Havaların berbat olduğu bu günlerde saçma sonuçlar çıkıyor.. Dün de dediğim gibi dileyenler büyük ikramiyenin olacağı sentetik pist yarışlarını bekleyip pas geçebilirler.
İyi sonuçlar alamamamızın sebebi olarak çalışma sistemimi değil, kötü hava koşullarını görüyorum.





İlk iki ayakta her türlü sonuca açık olmak gerekir.
geçen hafta AD HOC kazanır, ondan önceki hafta AD HOC hiç beklenmedik bir ata geçilir, sonraki hafta daha alt grup atı bir at ıslak pistte psikopatça koşar vs..
Bilgi gözlem takip gibi faktörlerin asla işe yaramayacağı bir koşu..
Keza ikinci ayak da öyle.. Kazanmayı bilmeyen atların favori çıktığı, çok at yazarsan favorinin, az atla geçersen patlayacak bir ayak.
Gidişat çalışayım ve Sinan'la kritik yapma imkanımız da varken TUŞ KİLİDİ'ne kafayı aldıralım ona kazandıralım diye yola çıktık, YAŞARNUR ve ŞANSI BOL gibi ne yapacağı belli olmayan atlar var.
Kaldı ki TUŞ KİLİDİ de önde tek kalsa bile öyle güvenecek bir at da değil.
Ben 9 at 8 at şeklinde geçeceğim ama aklınıza takılan yazmadığım bir at varsa eklemenizi tavsiye ederim çünkü bu hava koşullarında 'olmaz' diye bir şey yok.










SİVASLI MUSA: Buradaki rakiplerine göre son derece vasat bir at sayılır..
BORBORE, ÇALIK, AKKURT gibi atlar kendilerini ispatlamış kalite atlar.. SİVASLI MUSA ise düne kadar berbat rakipleri yanında tabelaya dahi zor giren bir attı.
Ancak çok iyi biliyoruz ki bu tarz alt grup atları yaşça büyük rakiplerinin yanına formda geliyorsa kalite malite dinlemiyor ve kazanıyorlar..
Dolayısıyla genç at olma özelliği ve müthiş formuyla bence SİVASLI MUSA çok ön plana çıkıyor.
ÇALIK, EFEKAN, BORBORE, AKKURT, TORNACI gibi atlar 95 ve üzeri handikaplara sahip kalite isimler ancak SİVASLI MUSA'nın handikap puanı sadece 52
Ancak dediğim gibi içine şeytan kaçmış bir attan bahsediyoruz..
Kocaeli'de katıldığı ıslak pistteki son yarışında rakiplerine en az 1 saniye fark atan safkan İstanbul sentetikte de çok başarılı bir yarış koştu.
Bugün farklı bir seviyede koşacaksa da ben müthiş form durumuyla kazanmasını bekliyorum.

Bana göre BORBORE ve AKKURT birbirlerini yerlerken, SİVASLI MUSA arttırdığında ona sadece ÇALIK ayak uydurabilir.
SİVASLI MUSA'nın yanına sadece ÇALIK yazılabilir ama ben teksiz şablon veremeyeceğim için bu ayakta tek tercihimi kullanıyorum.














COUNTRY EXPRESS: Totosuna ve buradaki rakiplerine bakıldığında sağlam banko olarak göze çarpıyor ama yarışını izlediğinizde hiç de öyle olmadığını anlıyorsunuz.
Düşünün HENDEK PRENSESİ hayatı boyunca maiden'da kalır diye düşünürken COUNTRY'i izleyince HENDEK'in bile en az onun kadar şanslı olduğunu gördüm.
4 ay aradan sonra yarış gördü ve mantıken bugün daha iyisini yapması gerekir ama dinçlik engeline takılma ihtimali de vardır.
Sinan'ın çok daha iyi bineceği aşikar ancak ben bu safkana banko olarak güvenemedim.
Yanına takibimdeki
İMPARATORE ve bu kez kazanır'a koşmasını beklediğim HENDEK PRENSESİ'ni de yazıyorum.










Beşinci ayakta; 3 numaralı
BARRERA son yarışında epey dikkatimi çekti.
Aleyhine mesafeye rağmen önde temposunu kuran ve sonlara kadar mücadelenin içerisinde olan safkan bugün çok sevdiği jokey Sinan Özen idaresinde yarışacak.
Sevgili Sinan'a DARK GUARDIAN'ın başlamayabileceğini, TEREX ve DOLCE VITA'nın ise kötü durumda olduklarından dolayı iyi başlayamayabileceklerini belirttim.
Yani eğer BARRERA starttan iyi çıkıp hafif de sert başlarsa içeriye doğru kayacak ve o dakikadan sonra DOLCE VITA arttırsa bile sermaye kazanmış hem de öndekini temposunun üzerine çıkartmış olacaktır.
Bu sayede geridekileri uyutmak da beklenenden kolay olabilir.
Tabi padokta nasıl bir direktif gelir, bu riskli taktik uygulanabilir mi bilemiyorum ama BARRERA bugün çok ters koşar diye düşünüyorum.
En ciddi rakibi ise F.Çakar'dan kurtulan
KARA ŞİMŞEK..
Kısa bir sprinte sahip ama Fuat'ta bir şeyler katma anlamında hiçbir şey kalmadığı için safkanın yapabileceğinden fazlasını istedi hep.. Buna rağmen kazanmışlığı var.
Akın 10 boy kalsa bile en geride el sürmeden gideceği için KARA ŞİMŞEK'ten bitirici sprint izleyebiliriz.

Kalite
TEREX'i gruptan üstünlüğüyle , DOLCE VITA'yı da önde boş kalabileceği için yazmamak olmaz.
İlk kez düzgün bir jokey binecek olan
HAŞMET'i de yazarsak sanırım kapatmış oluruz.












Son ayakta ise; ıslak piste bayılan iki at dışındaki her türlü sonuç bence çok sürpriz olur.

AMAZING LOVE ve LADY FALCON'dan bahsediyorum.
Nihayet form tutan AMAZNG LOVE, bana göre kesin dopingli olan DOLCE VITA karşısında çaresiz kalmıştı ama ondan önceki 1.liği şahaneydi.
Bugün apranti indiriminden yararlanacağı dişine göre bu grupta 1.2.olmasını bekliyorum.
LADY FALCON ise 400 metreden fazla sprint isteyen, ara kapatamasa da müthiş uzun sprinti ve gerilemem özelliğiyle ön plana çıkan bir at..
Genelde 2.3.oluyor ama son yarışında rakipleri sallanınca cezayı kesti.. Güzel galoplarıyla çok şanslı bir diğer isimdir.











ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 6,5,4,2,7,9 / 3,8,11
2.AYAK: 6,7,8,10,11,5,1,2
3.AYAK: 2
4.AYAK: 4,,2,7
5.AYAK: 3,9,,4 / 7,8
6.AYAK: 4,5

 


 

Yorumlar

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.