DUYURULAR

ZORLU PROGRAM - 29 ARALIK İZMİR Kategori adları

ZORLU PROGRAM - 29 ARALIK İZMİR


Öncelikle bugün İzmir'de çok zor bir program olduğunu ve tek bulurken oldukça zorlandığımı söylemeliyim..
Ufak bütçelerin bence kesinlikle ilk altılı oynamaları,ikinci altılıdan uzak durmaları gerekir..





1.ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 5,6,9,2,4,8,3
2.AYAK: 3
3.AYAK: 1,9,2
4.AYAK: 4,2,5,6,12,8,7,1,11,3
5.AYAK: 6 / 8,10,5
6.AYAK: 3













Birinci ayakta; şansı olanlardan değil de olmayanlardan bahsetsek daha doğru olur bence..
Öyle bir yarış ki, şahsen EL MIRADOR ve KÜLÜNKOĞLU dışında kim gelirse gelsin asla şaşırmayacağım.
Hepsini tek tek, kısaca yorumlayalım.
FANCYCHANCY'nin kilosu ağır tamam ama 3.lükte gidip 800'de bir anda vites arttırabiliyor. Ağır kilosuyla işi kolay değil ama şansı yok diyebilir miyiz? -Hayır.
GÖZÜM KALDI bizim evlatlardan bir tanesi.. Genelde kendisi hakkında yanılmıyoruz. Kaçmadan zor kazanan atlardan ve bugün İZMİRŞAHI gibi liderliği vermeyeceğini düşündüğüm bir rakibi var ancak kesinlikle buradaki atlar içerisinde en ciğerli ve en güçlüsüdür.. Dolayısıyla onsuz asla..
RED EYE için hep söylediğim br şey var; bana göre net bir 1600'cü.. Ancak bu sezon uzun mesafede öyle yarışlar yaptı ki gözlemimden şüphe eder oldum. Doğru ayarlandığında öldürücü sprinte sahip.
61 kg sıkletiyle, uzun mesafede sprint şansı tanırlar mı pek sanmıyorum.
DYMAXION oldukça cazip konumda ama bana göre yarışın en şanslı ismi.. Kum çim ayırmayan safkan bu sezon daha çok çim pistte etkili oldu ama önceki sene kumda şov yapmıştı.
Son 2.liği ve ondan önceki 6.lığı gayet iyi olan safkan, yarışı bariyerde 3.4.lükte götürüp düzlük boyunca yarışın içinde yer alacaktır.
İZMİRŞAHI her ne kadar GÖZÜM KALDI gibi güçlü ve önde gidecek bir at tarafından hırpalanacak olsa da 4 yaşlı olması sebebiyle yakalanmayabilir.. Hazır form da tutmuşken düzlükte pisti ortlalayarak geçit vermemesi beni şaşırtmaz.
BULLET PROOF şansını asla inkar edemeyeceğimiz isimlerin başında geliyor.. Grubun net olarak en istikrarlı ismi ama şu bir gerçek ki kumu biraz eksik ve sonlarda arttıramıyor.. Karataş elinden geleni yapacak ve fotoya girerken mutlaka önlerde yer alacaktır ama sanki 1.olabilmesi zor gibi.
FESTINA LENTE tıpkı FANCY ve RED EYE gibi şansını az gördüğüm ancak yazmadan da edemediğim isimlerden.. Sonlarda bi kendini gösterecek fakat sonra muhtelemen gücü yetmeyerek tabelanın alt sıralarını kovalayacak.
SİDELİ son yarışında 5 boy geç çıkmasına ve yarış boyunca önlere doldurmasına rağmen kazanmayı bild, kabak benim başıma patladı.. Sanki Sinan'ın kazandığı her atı tek tutmam gerekiyormuş gibi..
Güçlü bir at ve evet son yarışı da gayet iyi ama öyle dengesiz ki, bugün ismini duymazsanız da rahat kazanırsa da şaşırmayın.
EYE OF THE WIND ve SKY HERO alt grup atları ama bomboş kilolar ve fena atlar da değiller.. Bugün ikisinden biri böyle bir grupta kazanırsa bu tamamen kilo farkından dolayı olacak orası kesin.
Yazmaya değer mi? Bence değer..


Sonuç olarak; FANCY, RED EYE, BULLET, FESTINA, SKY HERO, EYE OF THE WIND gibi atları daha az tutuyorum ama yarışı DYMAXION, GÖZÜM KALDI ve İZMİRŞAHI geçecek kadar da cesaretli değilim.












İkinci ayakta; 6 numaralı
GÖKALTAYtek yazıp yazmama konusunda çok kararsız kaldığımı söylemeliyim.
Bir yanım tek yazmazsam enayi gibi hissettirebileceğini, diğer yanım ise yazarsam pişman olacağımı söylüyor. Bunun sebebi mesafenin uzaması ve bu atın çok favori konumdayken kazanamıyor olması..
Ya berbat çıkıp İngiliz temposunda önlere dolduruyor ya da bir atla kamçı sopa inatlaşıyor, bir şey oluyor gelmiyor.
N.Avcı ile kazandığı yarıştan sonra yine N.Avcı ile 1.95'e koşup gelmedi.. Daha sonra F.Kabadayı ile 1.05'e koştu ve TUMBULEFE'yle inatlaşıp az daha sonuncu oluyordu.. Sonra Nevzat'la yine 1.40 çıktı, yine gelmedi.
Formunda düşüş olan safkan gördüğü tek yarıştan sonra toparlandı ve GÖNÜL FIRTINASI arkasında 2.olurken bugünkü rakibi HORASAN GÜNEŞİ'ne çok rahat ayırdı.
Ardından katıldığı iki yarışını da güle oynaya kazanan safkan bugün aleyhine olan 1600'de yarışacak.
BAYKETENCİ, SIRKAYA ve KABAKÇI gibi ayağına çabuk ve önde gitmeyi seven atlar varken temposu bozulur mu ya da sırf favori çıktığı için çok geç mi başlar bilemiyorum ama şu bir gerçek ki bunlar kendisi için rakip falan değil..
Eskiden sadece kaçarak kazanabilen safkan artık 2.3.lükte gidip, 800'de vitesi arttırarak da kazanıyor.
Dediğim gibi normalde sağlam tek ancak favoriyken kazanamama , mesafe ve zaman zaman geç çıkma özelliğinden dolayı yanına rakip önereceğim.


DİNÇBEY, BAYKETENCİ ve HORASAN GÜNEŞİ rakiplerdir.













Üçüncü ayakta; kesinlikle üç at tutuyorum ve bunlar bana göre ayrılmazlar da ama bu zorlu programda burada risk almayacağız da başka nerede alacağız diye düşünmeden edemiyorum.
İstanbul'dan gelen ve kumda çok daha iyi koşacağına inandığım
ASLANPARÇASI, son yarışını süper bir şekilde kazanan NO MORE ONE ve şu an müthiş formda olduğuna inandığım POWER OF KAYHAN..
İşte bu üç at dışında at gelmesi benim mantığıma oldukça ters..
Kalite olarak CELONIO'nun bu gruptan üstün olduğunu söyleyebiliriz ama safkanın sıkıntılarının devam ettiğini düşünüyorum.. Koşup ara vermesi ve yarış esnasında teşviklerle dahi tutunamaması bunu gösteriyor.
AUBERON ise benim gözümde sonlarda duvara çarpmış gibi duran bir maiden atı olduğuna göre geriye at falan kalmıyor.
POWER OF KAYHAN'ın altındaki atlar baya baya vasatlar ve bu grupla baş edemezler..
Açıkçası sprinter safkanlar NO MORE ONE ve POWER OF KAYHAN'ı çok beğeniyorum ama her ikisi de startta hafif kaldıkları için
ASLANPARÇASI'nı biraz daha önde tutuyor ve risk edilebilir olarak görüyorum.
İzmir'e gelip uzun süredir burada güzel işler yapan safkanın ayak yapısı kum piste çok daha yatkın bana göre..
AUBERON ve RUN FOZ ÖZGECAN'ın hemen arkasında bariyer dibinde 3.lükte konumlanmasını beklediğim safkan düzlükte temposunu arttırarak önce AUBERON'dan sıyrılacak daha sonra da KAYHAN ve NO MORE ONE'nin sprintlerine direnmeye çalışacak.
Riski alıyor ve bu safkanı sizlere günün bankosu olarak öneriyorum..











Dördüncü ayakta; yarışta mantıken dört tane at var, bunları yazınca sağlammış gibi geliyor ama hissi anlamda içimi kemiren bir şeyler var.
Örneğin ben bir yarışta bir ata şans verirken 'ama' demişsem genelde gelmiyorlar.. Bazen öyle bir yarış oluyor ki, neredeyse hepsi için 'ama' demişim, buna rağmen onları yazıp patladığında yatıyorum.
Mesela dün ŞEHLEVENT'in kazandığı yarışta ALEMİN KRALI dışındaki hiçbir ismi tutarak yazmadım.. GÜLENYÜZ, RACİ gibi atları yazdığıma hala inanamıyorum.
Evet belki ŞEHLEVENT için de kötü yorum yapacağım ama şans verdiğim diğer atların övebileceğim hiçbir tarafları yok..O yüzden bazen yorumumu okuyorum da 'ben buna resmen olmaz demişim' diyorum.. 
İşte bende böyle olduğunda beyin bunu bir uyarı olarak algılayıp o yarışa 'hepsi' demem gerektiği konusunda bana baskı yapıyor.
Yani cümlemin başında dediğim 'dört at kapalı ama sanki daha çok at yazmamız gerekiyormuş gibi' düşüncesi de buradan geliyor.
RÜZGAR ETO'yu geçse de dengesiz
COFEE BEAN, dinçlik engeline takılabileceğini düşündüğüm TAHİRİ, ilk kez dinlenerek koşacak olsa da genel anlamda sık koştuğu için form düşüşü beklediğim TAMERLANO ve sahip değiştirdikten sonra üzerine katmasını beklerken geriye gittiğini gözlemlediğim SAYDA..
Sizler de yarışa ilk baktığınızda bu dört atla kapalı olduğunu düşünüyorsunuz değil mi?
İşte bu hissi çekingenlik bazen işe yarasa da bazen hiç mi hiç işe yaramıyor.
Bu kalite atların yanında ADONISIM, OLIVE KING falan yazmak istemezdim ama sanki bir şey olacak ve çok saşma bir at gelecek gibi hissediyorum.
Ancak GÖKALTAY'ı bile tek yazarken kararsız kalan ben, buraya da çok at yazınca şablon fiyatı uçup gidiyor.
Her ne kadar hislerim bu koşudan çok çekinse de ben de herkes gibi dört at yazıyorum.










Beşinci ayakta; her ne kadar sık koşuyor olsa da bir ara gözükarartıp genç at
GÜNGÖR AĞA'yı sizlere banko önermeye niyetlenmiştim..
Kaç yarıştır İ.Baguç tarafından katledilen safkan bugün ilk kez doğru düzgün bir jokeyle yarışacak..
Grup kendisine göre sert gibi gözüküyor ama bu tarz yarışları 6-7 yaşına gelmiş ve form durumu her hafta değişkenlik gösteren atlar değil, genç ve dinç atlar kazanıyor..
Yarışı dış kulvarda 2.3.lükte götürecek olan safkan düzlükte vitesi arttırıp ayırabilir mi kestiremiyorum ama düzlük boyunca yapacağı sprintle 1.lik mücadelesinin içerisinde olacaktır ondan eminim.
Ben kendisini geçmeye en yakın isim olarak 4 numaralı
KUTLUERİNOĞLU'nu görüyorum.
Çok uzun sprinte sahip olan bu safkan da dilinden iyi anlayan jokeyiyle, dişine göre grupta yarışacak..
Son olarak da her ne kadar mesafe aleyhine olsa da inanılmaz formda olan ve bugün kısaltarak sonuca gideceğini düşündüğüm
ZORLUAT diyorum.












Son ayakta ise; beş ata ayrım yapılmadan şans vermek gerektiğine inanıyorum.

GRAYEMPIRE henüz koşmadan sempati duyduğumuz kır ve şampiyonun kardeşi olması sebebiyle beklentileri büyüttüğümüz safkan..
İlk yarışında 6.lığı hazır olmamasına rağmen son derece güzel olan safkan aylar sonra İzmir'e gelip kum pistte harikulade bir yarış yaptı..
Eğer dinçlik engeline takılmazsa kazanması gerekir.
Fakat ağrıları varsa şanslı olabilecek isimler sırasıyla; aynı yarışta kaçtığı için sonlarda duran ama en az GRAY kadar iyi koşan
HAPPY WORLD, grubun tecrübeli ismi FLASH IS BACK, ilk yarışında tüm sahanın tek tuttuğu ARESHAN ve son yarışı boşlukta olsa da 51 kg olma avantajıyla GOLDEN CASH sırasıyla şanslı diğer isimlerdir..







ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 4,2,5,6,12,8,7,1,11,3
2.AYAK: 6 / 8,10,5
3.AYAK: 3
4.AYAK: 5,2,3,8
5.AYAK: 7,4,6
6.AYAK: 5,7,4,2,11





NOT: Dileyenler GÖKALTAY'ı tek bırakıp ASLANPARÇASI'nın yanına NO MORE ONE ve POWER OF KAYHAN'ı yazabilirler..

Yorumlar

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.