DUYURULAR

CAZİP PROGRAM - 4 EYLÜL KOCAELİ Kategori adları

CAZİP PROGRAM - 4 EYLÜL KOCAELİ


Bugünkü yorumlardan da anlayacağınız gibi analizin dibine vurdum :) Tabi bazen istediğiniz kadar konsantre olun, sayfalarca yorum yazın hayal kırıklığı da yaşayabiliyorsunuz ancak son dönemde Kocaeli, Bursa ve İzmir'de, İstanbul ve Ankara'dan daha mantıkı sonuçlar oluşmaya başladı.
O yüzden Kocaeli programlarına artık keyifle ve iştahla çalışıyorum. Umarım emeğimizin karşılığını alırız.
Bu arada dünkü Adana ve ÜNSALMIŞ için bir çift laf edeyim:
Sizler beni hatalarımla da başarılarımla da severek takip ediyorsunuz.. Bence beğendiğiniz özelliklerimden bir tanesi de gerçekçi olmam, bir diğer deyişle beni takip edenleri enayi yerine koymaya çalışmamam..
Biliyorsunuz 5'te 5 geldik ve altılı ganyan favoriyle 10 bin tl verdi.. Bankomuz ÜNSALMIŞ kazansaydı 6-7 kat oynatacağo için 60-70 bin tl ikramiye bizi bekliyor olacaktı.
Fakat ÜNSALMIŞ yarışın hiçbir yerinde kazanıra girmedi.. 150 tl'lik şablon verip altılıyı 5'te 5 hale getirmek hiçbir marifet değil, olamaz da..
ÜNSALMIŞ 3.4.lükte kalsaydı bile ahım şahım başarı olmazdı çünkü hiçbir ayakta ilk sıradan önerdiğim at gelmemişti. Sizler de bunun farkındasınız zaten ama özellikle sosyal medyada görüyorum ki, 3'te 4'te kalıp bir iki sürprizi çok atta yazanlar 'ah be, kötü kaçırdık' tarzı algı operasyonları yapıyorlar ve bunlara inanan büyük bir kitle var.
Herhalde dün önerdiğim Adana şablonunu kendileri önerseler inanılmaz bir algı operasyonuyla yaygara koparırlardı.
Sosyal medyada bu tipleri gördükçe sayfalarca yorumu boşa mı yazıyorum diye iç geçirmeden edemiyorum ancak aklıma www.berkaykurt.com.tr üye profili ve farkındalığı üst düzey insanlar gelince doğru yolda olduğumuzdan emin oluyorum.





Birinci ayakta; ilk şansı 8 numaralı
LADY SNOW'a vereceğim..
Hayatının ilk yarışında Bursa çiminde hiç hazır olmadığı için en geri gelen, daha sonra Kocaeli kumuna getirilen safkan, yapı itibariyle ağırkanlı olduğu için ilk metrelerde adapte sıkıntısı çekti.
Biraz da bugünkü rakiplerinden STEEL WARRIOR'un çok sert tempoda kaçmasından dolayı dağılan safkan, son metrelerde ise gücünü tam anlamıyla alamadan geldi ve fotoya diri bir şekilde girerek 4.oldu.
Yani gücünün bence yarısını dahi koşmadan, ilk kez çıktığı bu pistte 4.lük elde etmesi ilk yarışında çok daha etkili olacağını gösteriyordu.
Bugünkü yarışta STEEL WARRIOR'u takip edecek ALLOGUARD ve MAZEJAN olduğu için yarış daha da sert başlayacak..
Fakat bu kez mesafe 1200 değil, 1400 olduğundan LADY SNOW'dan çok etkili bir son izleyebiliriz, DİKKAT..
1 numaralı
ALLOGUARD bana göre ikidir çok sert tempoda başlayıp sonlarda sermayesi kalmadığı için 2.3.lükte kalıyor.
Bugün böyle bir şey olmayacak diyemem çünkü üzerinde Özcan var.. Her tayı olduğu gibi ALLOGUARD'ı da çok sert başlatacak ve STEEL WARRIOR'u da, kendisini de temposunun üzerine çıkartacak.
Ancak anormal teşviği sayesinde kestirmeme ve geriden gelecek atların da dağılma ihtimaline karşın ALLOGUARD direnebilir.. 
7 numaralı
KEDİM yarış içerisinde kolay tempoda giden, düzlüğe de vites arttırarak giren fakat sprintini ne yazık ki uzun sürdüremeyen bir isim..
Tabi buna rağmen ALLOGUARD'ı Kocaeli'deki yarışında geçtiği unutulmamalı.. Hem de 3,5 boyla temiz geçti.
Formda jokeyiyle, sprint mesafesi ayarlanırsa çok iyi koşacaktır..
4 numaralı
FLAGSHIP de boş bir at değil ve biliyorsunuz İstanbul'dan gelen her at burada çok etkili oluyor.
İyi ellerde hazırlanan bu safkan da en az diğer üç isim kadar şanslı..
6 numaralı
HARPUTLU LADY'i de ihmal etmemek gerekir çünkü son yarışında starta girmeden büyük talihsizlik yaşadı ve koşudan çıkartılması gerekirken o halde koşturuldu.. Dolayısıyla enseye basması sizi yanıltmasın.. Benzer grupta favori çıkmış ve hiç de boş olmayan bir attan bahsediyoruz.. Çok iyi koşar..

Bu beş atı yeterli görsem de, Ankara'daki çim yarışında plaselerden biri olarak gösteriken fakat rokluk yapıp erkenden enseye basan WIN RIVER WIN tayı
BERAT SULTAN'ı da yazmak gerektiğine inanıyorum.
Ters pistte böyle bir sorun yaşamazsa kumda daha etkili olacağı için bombayı patlatabilir, dikkat.

STEEL WARRIOR'un, ALLOGUARD ve MAZEJAN gibi takipte olacak isimler varken işi zor olsa da sonuçta düzlüğe farkı açarak çıkabiliyor.. Her ne kadar duracağını düşünsem de ilk ayaktan başımıza bir şey gelmesin...











İkinci ayakta; özellikle altını çizmek istediğim, starttan düzgün çıkacağını, yarışın da biraz süratleneceğini bilsem tek bile olabileceğini düşündüğüm isim 6 numaralı
SHANGHAIS GIRL..
Kocaeli'deki en son yarışını kazandığını, bugünkü rakiplerinden DİYADİN'i geride bıraktığını hatırlayalım her şeyden önce..
En son yarışını diyorum çünkü daha sonra sentetikte koştu, en son startında ise jokeyi üzerinden düştü ve derecesiz kaldı..
Start problemi olduğu dönemde 40-50 metre kalabilen bu isim son dönemde ise gayet düzgün çıkıyor..
Uzun ve düzgün aksiyonlu sprint yapabilen bu kısrak, dediğim gibi iyi çıkar ve tempoyu yakalarsa öldürücü sprintiyle affetmez.. Net favorimdir..

EMERALD GREEN'i önüne alıp 2.likte gitmesi halinde tam stiline uygun jokeyiyle yarışacağını düşündüğüm
DİYADİN bir diğer şans verdiğim isimdir..
Normalde tempo belirleyen bu isim son birkaç yarıştır ön grupta bekleme yapmayı tercihliyor.. Bugün EMERALD GREEN dışında liderliği ısrarla isteyecek bir isim olmadığından Hışman şayet arkasına yatıp usluca 2 giderse düzlük boyunca sergileyeceği sprint ve anormal teşviğiyle yakalanmayabilir. Ha eğer EMERALD GREEN beklemeyi tercihlerse DİYADİN'in yakalanma ihtimali daha da zorlaşır.


BOLD MAGIC, DIDACTIC, SAVUR YILDIZI ve HAKK HANI daha sonra şans verdiğim isimlerdir.












Üçüncü ayakta; banko olarak önereceğim isim 5 numaralı
RED ANGEL olacaktır..
Kendi gruplarında, gördüğüm en ciğerli ve güçlü isimlerin başında yer alıyor.
1000'in oralarda gitmeyecekmiş gibi gözükür fakat çok uzun sprint yapabildiği için her geçen metre temposunu arttırarak gelir ve çok da güzel son verir..
Bu tip atlara iyi binen ve kendisini çok iyi tanıyan jokeyi idaresinde inanılmaz avantajlı şartlar yakalamış bugün..
Startı kusursuz alamıyor belki ama yavaş yavaş doldurarak dış kulvarda 3.4.lükteki yerini alıyor bu safkan..
TOVİN'in liderliği kimseye bırakmayacağı bu yarışta NEON KNIGHT'in 5-6 boy kalacağını, OCIOUS ve LEXINGTON FIRE'nin de orta veya gerilerde gideceğini düşünürsek, RED ANGEL dışarıda 3.lük civarı gidip 1000-800 arası bir yerlerde sert teşviklere maruz kalacaktır.
Safkan anında ivme kazanmasa da düzlüğe çıktığında gücünü almış ve mücadelenin kralına girecektir.
Bana görebu grupta kendisini geçebilecek tek at LEXINGTON FIRE'dir ancak kusursuz hazırlanmış gözükse de 188 günlük bir arası var, bu kadar mücadeleci bir at olan RED ANGEL karşısında sprintini uzun sürdürememesi gerekir.
Hal böyleyken ikidir bu pist ve mesafede harika koşan RED ANGEL BANKOMDUR..











Dördüncü ayakta; 5 numaralı
AVCI CUMA buraya Şanlıurfa'dan gelse de performansları beğenimi kazandı..
KARAİBO ve FEYATBABA'nın yine sert başlayacağı yarışta, TATARKAN da düzlükte bu isimlerin dışına çıkıp arttıramazsa, hepsinin gerisinden AVCI CUMA'dan 50 kg sıkletiyle kısa ama etkili bir seri sprint gelebilir..
Ben gidişat ve sıkletten dolayı ilk at tutuyorum..
1 numaralı
TATARKAN bu piste aşina bir isim.. Daha önce kazandı ama kazandığı yarışının hemen ardından ALTINONUR gibi vasat bir attan 5 boy yemesi de kendisine olan güven konusunda soru işareti duymamıza neden oluyor.
Yine de kolay tempoda gidebilen bu safkan, stiline uygun jokeyiyle iki kaçak atı önüne alıp, düzlükte çok da bir şey yapmasına gerek kalmadan kazanabilir.

Bu iki at normal kuponlar için yeterligibi gözükse de
KARAİBO ve FEYATBABA'nın birbirlerini bozmama ihtimalini de düşünmek gerekir..













Beşinci ayakta; RED ANGEL'den vazgeçseydim ilk tercih edeceğim isim kesinlikle 1 numaralı
IŞKINAT olurdu.
Buradaki atlardan güç ve ciğer bakımından fazlasıyla üstün olan IŞKINAT kilo da kaldırabilen bir isim..
Kocaeli'de start aldığı 6 ay önceki son yarışına bakıyorum; bugünkü favori YOLBULAN kuyruğunu dahi görememiş IŞKINAT'ın..
Biraz daha geriye gittiğimde de NASUHOĞLU ile 62,5 kg sıkletine rağmen foto olduğunu, BAŞKAYNAK'a uzak yaptığını görüyorum..
Yani yarışın iki favorisi YOLBULAN ve BAŞKAYNAK'a göre çok daha iyi ve güçlü bir safkan IŞKINAT..
Yol boyu itlenmesi, ciğeri açılması gerekilen bu safkan KIZILHAN ve KATI SEMİH'in tempo vereceği bu koşuyu bariyerde 3.4.lükte gidip yarışın her yerinde sprint yapacaktır..
RED ANGEL'e güvenmeyenler IŞKINAT'ı tek bırakabilirler..


KIZILHAN, ALTUNSARAY, YOL BULAN ve BAŞKAYNAK daha sonra şans verdiğim isimlerdir.











Son ayakta ise; önce gidişattan bahsedelim..
RASİMBEY - CAPTAIN STEEL - MEGAFORCE - MASCHERANO ön grupta yer alacak dört isim..
Bunlardan CAPTAIN STEEL'in izleyeceği yol haritası çok önemli çünkü mesafe kendisine uzun diye temkinli başlarsa MEGAFORCE ve MASCHERANO'nun da start problemi olduğundan RASİMBEY önde bomboş kalabilir.
Önde boş kalmış bir RASİMBEY feci şekilde vites yükseltebildiği için arkayı dağıtma ihtimali de son derece yüksek..
Fakat Ketme'li CAPTAIN STEEL yarışa çok sert başlarsa RASİMBEY ile inatlaşmasını izleyebiliriz.
Bu durumda 3.4.lüğe sokulacak olan
MASCHERANO düzlüğe öndeki isimlerden sıyrılarak çıkıp geriden gelecek GREEN GULLET'i bekler..
Yani iki ihtimalli gidişatta
RASİMBEY - MASCHERANO ve GREEN GULLET yazılması gerekilen üç isim..

Burada yazmak isteyip de yazamadığım tek at olarak
KUZEY BEY kalıyor.. Yarışlarında bir şey olmayan ama potansiyelli gözüken bu tarz atlar normalde İstanbul'da falan yarışsalar gelmezler ama Kocaeli olunca işler değişiyor..
Benim normal şartlarda, 'basit oyuncuların oynayacağı olta bir at' olarak tanımlayacağım KUZEY BEY'den formda jokeyinden ve Kocaeli pistinden dolayı çok çekiniyorum..















ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 8,1,7,4,6 / 3,13
2.AYAK: 6,,3,,2,5,1,4
3.AYAK: 5
4.AYAK: 5,1,,3,2
5.AYAK: 1,,,3,7,6,4
6.AYAK: 8,4,9

Yorumlar

#1 - şumrud - 04.09.2018 22:47

mrb Berkay kardeş. Verdiğin şablon çok başarılıydı. yorumların mükemmeldi. Fakat yapacak bir şey yok. Bazen olmadı mı olmuyor. Aslında bizim altılı nın yatacağı boş koşuda sinyalini vermiş. H. ÇİZİK Boş koşudaki 2 numarayı önce bir güzel saptırdı. Sonra kırbacı düşürdü. Yani birguzel madara oldu. Jokey odasında bayağı bir dalga geçmişlerdir. çünkü kırbaç çok önemli. belkide askerlikteki gibi bir öneme sahiptir. Sanırım o dalga ile bizim 5 i getiremedi. .. Ayrıca benim 2/3 sıralı ikili mi de yedi. oyunlarımıza yazık oldu.

#2 - cannavaro35 - 04.09.2018 18:11

senin canın sağolsun.tüm samimiyetimle söylüyorum senden yaş olarak büyüğümdür ama gerçekten senden at yarışı ile ilgili çok şey kaptım,öğrendim.herşey gönlünce olur inşallahh..

#3 - BERKAY KURT - 04.09.2018 17:47

keremcan; BLUE EYES eğer CEASER’in preslerinden çok etkilenmezse yakalanmaz..Tek yazabilirsiniz.

#4 - keremcan - 04.09.2018 17:44

Acil...plase için ne oynayalım.






.

#5 - keremcan - 04.09.2018 17:14

DİYE SAHİBİNİN FARKINDALIĞI Ü S T DÜZEY OLURSA, PEK TABİK Kİ ÜYELERİNİN DE FARKINDALUĞI ÜST DÜZEY OLUR...SEVGİLERİMLE

#6 - Ardatunahakan - 04.09.2018 16:25

Emeklerine yüreğine sağlık herzaman senin yanındayız berkay bey

#7 - alifb_34 - 04.09.2018 16:19

Slm berkay seni 12 senedir devamlı ve seçerek takipteyim bana bi kardeş olarak çok şeyler öğrettin bilgilendirdin onun için rahat ol ve tarzını bozma başarılar hadi kocaelini alalim bhgun

#8 - boshnack - 04.09.2018 16:09

Diğer tahmincileri boşver berkayım, bizim gözümüz senden başkasını görmüyor.
Başarılar diliyorum

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.