DUYURULAR

KOCAELİ TAHMİNLERİM - 23 AĞUSTOS Kategori adları

KOCAELİ TAHMİNLERİM - 23 AĞUSTOS


 Birinci ayakta; sizlere 'sağlam banko' olarak önereceğim bir isim vardı ancak gidişat olarak ufak bir belirsiz durum var.
Önce güvendiğim safkandan bahsedeyim; 8 numaralı
SIKINTI YOK..
Hem rahat tempoda gidip hem de ara kapatarak sprint yapabilen bu safkanın Kocaeli kumunda daha rahat aksiyon kuracağını düşünüyorum.
Belirsiz durum ise, SIKINTI YOK'a rakip olabilecek tek isim KUSURSUZ GÜÇ eğer kötü start alan WHITE PEARL tarafından etkisiz hale getirilmezse bizi biraz korkutabilir.
Zira KUSURSUZ GÜÇ çok seri bir safkan ve boş kalarak yarışırsa SIKINTI YOK'a ve bize sıkıntı çıkarabilir.
Eğer WHITE PEARL son yarışındaki gibi, geç çıkmasına rağmen en dışarıdan yüksek tempoda gelir ve KUSURSUZ GÜÇ'ü temposunun üzerine çıkarsa, SIKINTI YOK sonlarda dökülecek rakiplerini kolayca geride bırakır..
SIKINTI YOK BANKOM..

Rakipleri ise, önde birbirlerini bitirmemeleri halinde iki TURBO tayı
KUSURSUZ GÜÇ ve WHITE PEARL olabilirler.







 


SUPERSTAR LADY: Benim hayranı olduğum kısrakların başında yer alıyor.. Tam bir tempo atı olan SUPERSTAR LADY hiçbir yeri gitmiyormuş gibi gözüken ve zıplayan bir at olmasına rağmen kolay kolay geçilmeyen br yapıya sahip.
Özellikle önde çok yalnız kalınca boşlayan fakat onu geçmeye çalışan bir at gördüğünde veya hissettiğinde yarışa tekrardan konsantre olan bu isim, yaşça büyük rakiplerle mücadele edecek.
Kendisi son dönemde 2.3.lükte de gitmeye başladı, sanırım boşluyor olmasından dolayı böyle bir karar aldılar.
Sado tempoyu her zamanki gibi çok iyi ayarlayacak ve muhtemelen MADAMOISELLE'ye liderliği bırakacak, LITTLE BIRD ile birlikte 2.3.lükte yer tutacak.
Son yarışında kilo kiloya OVER ALL'i geçerken bile aşırı zorlanmış gözükmesine rağmen bu safkanın ata göre koştuğunun altını çizmek isterim.
Benim güvenmememin tek sebebi 'günün ganyanı', başka bir şey değil..

Rakipleri sırasıyla;
LITTLE BIRD, İPEKKIZ, MADAMOISELLE, AMBERİM, LEA, BADEGÜL şeklindedir..









MAVİYASEMİN: Uzun mesafeyle alakası dahi olmayan bir at olsa da son orta mesafeli yarışında tabiri caizse 'kek' grubu kolay geride bırakan bu safkan bugün de çok müsait rakiplerle yarışacak..
SOYUGÜZEL'in liderliği alacağı, EZİNEGELİNİ'nin de 2.likte takip edip düzlüğe girilmeden ondan sıyrılacağı yarışta, kolay temposuyla MAVİYASEMİN'in ataklarını izleyeceğiz..
Bana sorarsanız bu atı geçebilecek formda tek at
PRENSES ASLI var.. EZİNEGELİNİ'ni sırf gidişattan , BAHANE'yi ise sıklet ve jokeyden dolayı sigorta olarak yazacağım.










UZUN BEY: Eğer son ayakta sağlam bir bankom olmasa, hatta onu da boşvereyim, bu koşuda MURTAZA isimli safkan olmasa UZUN BEY'in yanına at önermem mümkün değildi.
İnanılmaz rahat tempoda 2.3.lükte giden ve vites yükseltebilen safkanın ben mücadele özelliğini de oldukça beğeniyorum.
Böyle güçlü ve kısa sprinti olmayan atlara Hışman bindiğinde ise ekstra güç katıyor.
Bugün yapması gereken tek şey MURTAZA'yla inatlaşmamak, rakibini önüne alıp 1boy arkasında 2.likte gitmek..
Zamanında yürütebilirse liderliği farkı açarak koruyacağını düşündüğüm safkan bence EFEBERK'in de boşlukta kazanmış olduğunu kanıtlayacak.

Yine de öncelikli rakibi son yarışını rakipleri gerilediği için hiçbir şey yapmadan kazanan
EFEBERK ve 2.liğe abone olsa da dayanıklı yapısıyla PALERMO..

Çok sürprizde ise yazmayı isteyip yazamadığım MURTAZA'yı değerlendirebilirsiniz.. Yazamasanız da en kötü üçlü bahis oyunlarınızda..










DEDEMANBEYİ - EMİRSOY: Aslında son derece dengesiz isimler ancak form durumlarına baktığımızda bu rakipleriyle alay etmeleri gerekir.
Şöyle ki; EMİRSOY son yarışında kötü yerlerde kalmasına rağmen benim beğendiğim UZUN BEY'i çaresiz bırakıyor.. Bugünkü rakiplerinden DOĞANHİSAR'ı ise 10 boy yanına yaklaştırmıyor.
Aynı şekilde DEDEMANBEYİ iftira atmak gibi olmasın ama dopingli gibi maşallah.. Eskiden 100 metre gidip enseye basan bir attı, şimdilerde teşviklerle ayakta kalıp bir de üstüne mücadeleye girip falan kazanıyor..
Yani anlayacağız, günü gününe tutmayan isimler olsalar da yarışlarını izlediğinizde ikisnin çok sivrildiğini göreceksiniz.

İkisinden biri gelmezse işler karışacağı için ben bu ayağa çok at yazdım..












OLRIC: 13 Ağustos tarihli yorumum aynen şu şekildeymiş:


'İkinci ayakta; banko olarak önereceğim isim 6 numaralı OLRIC olacaktır..
Hayatının ilk yarışında hazırlıkları yeterli diye sizlere ön sıralardan önerdiğim ve herkesin de kulaktan kulağa yaydığı safkan 2.70 ganyana koşup hiçbir şey yapmamıştı.
İkinci yarışında biraz daha hazır olan safkan, ilk kez çıktığı kaba kuma müthiş bir adapte sağladı ve yarışın her yerinde kolaydı.
Tecrübeli rakibi KIVRAKTAY'a şu anki durumuyla pek bir şey yapamayan OLRIC yine de oldukça sağlıklı gözüktü.
Bugün daha uygun grupta ve bence kumun yapısı itibariyle daha iyi koşacağı pistte yarışacak.
Adaptesi ve yer tutması hiç sıkıntı değil, hatta ASİLBAKİ ve ZOROVALI dışında ayağına çabuk bir at da yok, yani T.Yıldız duruma göre liderlik hamlesi de yapabilir.
En kötü bariyerde 3.lükteki yerini alır düzlükte arttırarak, önündeki rakibini atlatmakta zorlanan BARIŞALIM'a her yerde direnir.
OLRIC BANKOM..'


O gün ASİLBAKİ önde fazlasıyla boş kalınca cezayı kesti ama dikkat ettiyseniz OLRIC'in arkadakilerle bir problemi yoktu, sadece önde boş kalan bir atı atlatamadı hepsi bu..
Yani ne kazanma özürlüsü ne de maiden bir yarışa göre boş bir at.. Aksine Kocaeli Z grubu maidenı için 'sağlam banko' olarak nitelendirilecek bir safkan..
ÖVÜNÇCAN, SANTOLINA gibi isimlere ayak uydurmayıp usluca 2.3.lükte giderse, düzlükte yürüyüp kazanacaktır.. 










ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 8 / 12,9
2.AYAK: 6,,3,2,7,12,4,1
3.AYAK: 5,,3 / 2,8
4.AYAK: 3,,1 / 4
5.AYAK: 9,4,,1,8,3,6,7,11,12
6.AYAK: 4


Not: Üçüncü ayaktaki çizgiden sonra olan yere saat 16.50 gibi BAHANE de eklenmiştir..

Yorumlar

#1 - skywonder3434 - 23.08.2018 21:59

Ahhh berkaycimm uzubey yorumun muhtesemm birzda inceleyip direk werseydin son aykata atarfik iceri saglik olsun yinede supersin enerjini we motiwasyionunu bozma sakin...kolay gelsinnn yrna insalhhhh sewiliyorsunn

#2 - keremcan - 23.08.2018 20:40

mutlaka hergün bir koşuda ''farkındalığını'' ortaya koyuyorsun...biraz önce gelen UZUNBEY gibi...geçenlerde ZAFERİMOL v.b.v.b..gibi tesbit ve yaklaşımların .....bilgin ve öngörülerin tartışılmaz..sadece senin şansa ihtiyacın var...bu nedenle sana bol şanslar diliyorum sadece..sevgilerimle

#3 - cannavaro35 - 23.08.2018 17:25

rica etsem boş koşu için bikaç bişey söylermisin.ben çıkamadım işin içinden.

#4 - zelihakan - 23.08.2018 17:09

berkay selam son koşu sıralı ikili önerin olur mu ? tşk

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.