DUYURULAR

İZMİR TAHMİNLERİM - 25 ARALIK Kategori adları

İZMİR TAHMİNLERİM - 25 ARALIK


Öncelikle yeni sitemizin hepimize hayırlı olmasını diliyor, başarılı yıllar geçirmemizi temenni ediyorum.




ATLETICO - FAIRLY BORDER: Güç ve kalite bakımından buradaki rakiplerinden çok çok ayrılan iki isim..
Belki 2 yaşlı dönemlerinde değiller ve ufak tefek sorunlar atlattılar ama her ikisi de form tutma aşamasında ve yavaş yavaş istenilen seviyeye gelmek üzereler.
Bursa'da start aldığı yarışında FAIRLY BORDERi pek fazla tutmuyordum açıkçası çünkü bu tip kalite atlar el değiştirdiklerinde de pek bir varlık gösteremezler genelde..
Ancak FAIRLY bir istisna gerçekleştirerek taylığını aratmayacak şekilde bir performans sergiledi.
Kaba kuma ve uzuna ilk kez çıkan safkan her ne kadar rakipleri uygun da olsa müthiş fuleli ve sağlıklı aksiyonlarıyla her yerde aktı..
Benzer yarışı yapmaması için hiçbir neden göremiyorum ama ben ilgililerinin yerinde olsam Bursa kumunda kalmayı tercih ederdim.
ATLETICO'ya gelince.. Kaba kuma çıktığında gerçek kimliğine bürünen safkan İzmir'de kazandığı art arda yarışlardan sonra A3 mücadelede EXTRA POWER ve KINOWA'yla kapışmak istedi ama biraz boyunun ölçüsünü aldı açıkçası.
Daha sonraki yarışında psikopat safkan DOMBRA'ya çarpılan ve rakibi karşısında çok normal olarak 2.likte kalan safkan tam yedi ay ara verdi ve geri döndüğünde eski ATLETICO'yu mumla arar olduk.
Son yarışında ilk kez bir şeyler yapmaya çalışması ve daha da önemlisi uzun süre sonra ilk kez düzgün galop yapması kazanabileceğine işaret ediyor.
Dışarılarda 3.4.lükte gidecek olan safkan fazla aceleci davranmazsa düzlük boyu atacağı sprintle bence kazanacaktır.

Bu iki at dışında başka bir at tutmuyorum ama son ayaktaki atı da tek tercih edip iki tekli kurgu yapanlar burada 5-4-3-11-2 sıralamasını takip edebilirler.













İkinci ve üçüncü ayak; sizlerin de takdir ettiği gibi günün en zor iki koşusu..
Aslında benim stilim özellikle sürdireklerin olduğu programda zor ayakta tek bulmaktır ama bu iki yarış için şapkadan tavşan çıkarmaya çalışmamak gerekir.
İkinci ayakta her hafta farklı sonucun çıkacağı atlar koşarken, üçüncü ayakta ise start problemi olan mı dersiniz ( BADE HANIM), uzun süredir koşmayan mı dersiniz ( YORKVILE), sakat sakat koşturulan mı dersiniz ( RUMBA) her türlü at bulunuyor.
Evet buralara herkes çok at yazacak, evet mühim olan herkesin çok at yazdığı yeri az at geçmek biliyorum ama bu kez değil!..










SİVEREK DİYARI - GÜRSOYHAN: Bu ikilinin en son karşı karşıya geldikleri yarış pek yarışa benzer bir şey olmamıştı..
1200 metre bir yarışta GÜRSOYHAN'a binebilecek en son jokey Karataş'tı çünkü Karataş bir ata 1000 metre boyunca kamçı sopa girişmez..
Ama SİVEREK gibi anormal derecede temposu olan bir at varken eğer tuta tuta başlar ve öyle de devam ederseniz rakibiniz sizinle alay eder.
Oysaki M.Çiçek bir önceki yarış rakibini geçmek için en azından kafasında bir şeyler oluşturmuş ve ona göre yarışa konsantre olmuştu.
Fakat Halis dümdüz stiline ve teşviğine güvendi , nitekim uzak geçildi.
Bu yarış 1600 olduğu için SİVEREK yüksek kaçmayacaktır.. Önde boş kalacak olan SİVEREK düzlüğe arttırarak girdiğinde Karataş hala tutuyorsa bilin ki yakalaması yine imkansız ama eğer GÜRSOYHAN'a yarış boyunca teşvik yapıp ciğerini açmasını sağlarsa bu kez 1.lik yakındır.
Çünkü daha önce de dediğim gibi eğer SİVEREK'in yanına hıza gelebilmişseniz onu geçmişsiniz demektir.
Müthiş mücadeleyi ben de herkes gibi çok merak ediyorum ama sağlam tekim varken iksini ayırma taraftarı değilim.











MEHMET ABİ: İlk yarışında herkesi inanılmaz etkileyen performansıyla şimdiden şampiyon adayı konumuna gelen safkan ne yazık ki son yarışında hayal kırıklığı yaşattı.
Start öncesi inanılmaz sinir stres yapan safkan neticesinde starttan 4 boy geç çıktı.. Üstüne bir de anormal bir tempoyla karşılaşınca her ne kadar tuta tuta gitse bile ister istemez ayak uydurdu ve herkesten daha fazla yoruldu.
Geç çıkan at süratli tempoda başlayan yarışta hafif önlere dolduruyorsa bilin ki sonlarda sermaye adına hiçbir şey kalmamıştır.
MEHMET ABİ içerilere girerek 'acaba mı' dedirtti ama o kadar da değildi.. 3.olmasına rağmen bana göre kazanandan en az 5 kat daha iyi koştu.
Bugün üzerine Karataş'ın atladığını görüyoruz ki bugün silip süpürmeye geliyor kendisi..
Starttan 5 boy'dan fazla geç çıkmadığı sürece inanılmaz kolay tempoda arttırmasına hiçbir safkanın dayanamayacağını düşünüyorum.
Günün bana göre yıkılmaz kalesidir.










ORHANLARINORHANI: Son yarışında sahadaki kurnazların tek yazdığı, üzerine inanılmaz bahisler oynanan safkan..
Çok da iyi koştu ama sanki bir yarış görmeye ihtiyacı var gibiydi.
Gördüğü ve çok da başarılı olduğu bu yarışının ardından kendisine Karataş'ın atladığını görüyoruz.
Tam onun stilinde bir at çünkü çok fazla arttıramıyor ama 400 metre sprint atıyor.. Karataş'ın tam da çıldırmış gibi sprint attırabileceği tarzda bir at olduğunu belirtmem gerekir.
Derecesiyle çok ön plana çıktığı söylenemese de  tecrübeli rakiplerine rağmen kesinlikle koşunun en şanslı ismidir.
Gün geçtikçe daha iyi duruma gelen safkan etkili jokeyiyle günün alternatif bankosudur.

Rakipleri sırasıyla şablonumdadır..







ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 1,6
2.AYAK: 1,5,3,12,4,10,8,2
3.AYAK: 3,1,2,7,9,5,6
4.AYAK: 5,4
5.AYAK: 3
6.AYAK: 3 / 9,4,6,1,11

 

Yorumlar

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.