DUYURULAR

İSTANBUL TAHMİNLERİM - 3 ARALIK Kategori adları

İSTANBUL TAHMİNLERİM -  3 ARALIK

Birinci ayakta; iki safkanı rakiplerinden çok daha ön planda tutuyorum; 8 numaralı CASH IN ve 3 numaralı PAIX..
Bir ara CASH IN için kafayı bozmuştum ve kendisini tek yazmayı düşünüyordum ama PAIX'in son yarışında Hışman tarafından berbat sürüldüğünü gözümün önüne getirince cesaret edemedim.
Önce CASH IN'den başlayalım.. Uzun mesafe atı olduğunu sizlere uzun uzun anlatmama gerek yok.
Yaklaşık bir sene aradan sonra aleyhine mesafe olan 1400'de iki yarış gören safkanın yavaş yavaş kendini bulmasını bekliyorum.
Grubun en kariyerli atı olan ve çok verimli bir 3 yaşlılık dönemi geçiren safkan sentetik pistte üst gruplarda elde ettiği derecelerle bu handikapa erişti.
Bu yarışı 5.6.lık civarında götürüp, düzlükte yapacağı etkili seri sprintiyle en şanslı isim olduğunu düşünüyorum.
PAIX'e gelince, kendisine binebilecek en kötü jokey bindi son yarışında.. Çünkü hırçın jokey Hışman'ın narin at PAIX ile yıldızı barışmazdı.
Hışman yarış içerisindeki tempoya göre bazen önlere doldurabilen, bazen kafayı alan, bazen de yarış içerisinde uyarılarla giden bir jokey.. Ancak PAIX'in stili belli, yavaş da gitse hızlı da gitse net olarak en geride gitmeli ve son 200'e kadar henüz hünerlerini sergilememelidir.
Sprint mesafesi ayarlandığında çok ama çok etkili gelir.. Belki mücadeleye ve luta kalırsa kaybeder ama bazen de iş buraya kalmadan kenter ayırır.
Geçen sene kış döneminde müthiş form tutan PAIX bu yarışıyla birlikte yavaş yavaş geçen seneki fotmunu yakalayabilir.
Dediğim gibi yeter ki binicisi son metrelere kadar safkanı saklayarak gelsin..

VICTORY SUN bu tip gruplarda iyi koşsa da kazanamıyor ama son yarışında gözüme pek sağlıklı geldi.. Bugün daha yetenekli bir aprantiyle yarışacağından şans vermekte fayda var.
ALSHANTI Karataş'ın yoğun katkılarıyla söz sahibi olabilecek bir diğer isim.. Gücünü biraz geç alıyor ve PAIX ve CASH IN'e göre biraz daha alt seviye kalır ama bir önceki 3.lüğü süper olan safkan Karataş'la ihmal edilmez.
Son olarak da VEFAKAR diyorum.. Bu safkanın son yarışını izleyince halininiçler acısı olduğunu gördüm.. Çünkü sıkleti müthişken ve yarış içerisinde çok iyi yer tutmuşken düzlükte olduğu yerde saydı, sonra da geriledi.
Bu aciz görüntüsüyle bu grupta şanslı olabilmesi çok zor ama unuttuğumuz nokta M.Baydan'ın at itlemekten yoksun bir binici olduğu, iki yarış gören safkanın bugün Özcan'la özüne dönebileceği.. Yani sadece son yarışındaki görüntsüne göre yazmamazlık edersek yanılabiliriz.












İkinci ayak; ne olursa olsun iki at dışında başka bir at yazmayacağım bir koşu..
2 numaralı HABİLDEN ve 7 numaralı CÖMERTKAN fazlasıyla ön plana çıkıyorlar ve bence son 200'de buluşarak grubu böleceklerdir.. Hangisi kazanır bilemem ama ikilileri çok sağlam gözüküyor.
Tuta tuta giden ve o şekilde de kazanan atları hiç sevmem ama sentetik pist çıktı, mertlik bozuldu adeta.. Bu pistte teşvikten hoşlanmayan atlar çok başarılı olabiliyor.
Adana kumunda her ne kadar iki tane yarış kazansa da ( önde bomboş kalmıştı), sonrasında beklentileri karşılayamayan HABİLDEN sentetik pistte ise gördüğü yarışlardan sonra adeta kendini buldu.
Arada çim yarışları da oldu ama sentetik pistteki totosu 3-2-1-1 şeklinde oldu.
Son yarışında el sürmeden kazanan safkan bu yarışta da bariyerde en iyi yeri, yani 2.3.lüğü alacaktır..
Düzlüğe çıkıldığında HABİLDEN'ın tıpkı ahırdaşı BUDAKHAN gibi tuta tuta gruba çok rahat hakim olduğunu göreceksiniz ve benim gibi 'güçlü at' sempatizanıysanız sinirleriniz bozulacak.
Bu tuta tuta gidip kolayca arttırmaları sentetik pist çıkmadan önce yapanlar aniden duruyorlardı ( bunlardan hala daha var) ama biraz bile kalite olanlar gördüğünüz gibi durmuyor.
HABİLDEN son yarışında kolay grubu geçti ama emin olun buradakilerin de hiçbir farkı yok.. 
Bu safkanı geçebilecek tek isim bana göre CÖMERTKAN olabilir.
Uzun zamandır takibimde olan ve ne yazık ki sürpriz konumda yakalayamadığımız safkan Özcan'la şahane uyum sağladı.
EMBİRHAN gibi bir kalitenin anneden kardeşi olan ve gün geçtikçe üzerine katabilecek bir potansiyele sahip olan CÖMERTKAN eğer sentetiği pek yadırgamazsa HABİLDEN'i geçebilecek tek attır.

ÖZKARA, ŞANSKÜPÜ gibi atlardan da sprint gelecektir ama bence bu 1.lik için olamayacaktır.
İki atla kapalı bir yarış tutuyorum.












Üçüncü ayakta; banko olarak önereceğim isim 2 numaralı ALİNAZİK'tir.
Bildiğiniz gibi TETINA müzmin maiden atımız.. Sanki ne olursa olsun kendine geçilecek at bulacakmış gibi ama zaten bugün start alacağı rakipler ondan çok daha üstünler..
Dolayısıyla son söyleyeceğimi şimdi söyleyeyim; ALİNAZİK'e rakip olarak TETINA'yı değil, YALÇIN'ıgörüyorum.
Şimdi gelelim ALİNAZİK'in neden tek olduğuna.. Eğer sadece son yarışları üzerine konuşacak olursak, benim gördüğüm YALÇIN hiçbir zaman ALİNAZİK'e hakim olamaz.
Çünkü YALÇIN da ALİNAZİK de kusursuz sürülürken ( düzlüğe kadar güçleri hiç harcanmamış ) rakibi YALÇIN'dan biraz daha önde sprintine başlayan ALİNAZİK sonlara doğru güçlü rakibi SAYGON karşısında biraz içeriye doğru kaysa da özellikle son 200'den sonra YALÇIN rakibiyle arasındaki farkı hiçbir yerde kapatamadı ve son 50'de artık gerilemeye başlamışken yarış bitti.
Yani bu şu demek, eğer YALÇIN ALİNAZİK gruba ayırmış olsaydı ve YALÇIN son 50'de rakibinin sağrısında gelmişse de ona asla hakim olamayacaktı.
Haa ama şu var; o gün YALÇIN 3 ay aradan sonra koşmuştu.. Yani nefes yönünden eksik kalmış olabilir.
Eğer bu yarışında kondisyonunu geliştirmiş, yani üzerine katmışsa o zaman gerçekten bu safkandan korkalım.
Ancak ALİNAZİK'in görüntüsü ile YALÇIN'ın görüntüsünü bir araya getirdiğimde bir atın bir atı 100 kere koşsalar her seferinde geçtiğini görüyorum.
Dolayısıyla tercihimi ALİ NAZİK'ten yana kullanıyor ve bu safkanı sizlere günün bankosu olarak öneriyorum.













Dördüncü ayakta; son yarışında Karataş idaresinde 1.35 gibi bir ganyanla sürdirek çıkan 3 numaralı DAILY MAIL start çıkışı esnasında şahlandı ve yarışa başlamadı..
Sorulması gerekilen soru, bu tamamen bir yarışa mahsus şanssızlık mıydı yoksa safkan bunu alışkanlık haline getirecek şekilde mi yarışa başlamadı?
Bunu bilebilmek çok zor ama benim tahmin ettiğim kadarıyla tek yarışa mahsus bir şey değil, sanki bundan sonra da baya sorun olacakmış gibi.. Çünkü ilk iki yarışında böyle bir sorun yaşamasa bile biraz bu aksiliğin ipucunu vermiş gibi..
Ama biz tahmini yaparken tabi ki starttan çıkacağına dair yapmalıyız.. DAILY MAIL eğer aksilik yaşamazsa bence bu rakiplerini geride bırakır.
BEKİRİM'in sert tempoda başlayacağı ve liderliği alacağı yarışta CASANOVA yakın takipte olacak ve koşu ne sert ne de rolanti bir tempoda geçecektir.
Olur da DAILY MAIL düzgün çıkarsa dışarıdan hafif doldurup 3.lüğü alacak, düzlükte de uzun sprint yapıp sonuca gidecektir.

En ciddi rakibi tabi ki BLUE POWER ve CHARKALA'dır..  Daha geniş oynayanlar CHAMP LION ve BEKİRİM'i de değerlendirebilirler.










Beşinci ayakta; '12 numaralı GHOST WARRIOR ve diğerleri' diyorum.
Eğer program çok zor olsaydı bu safkana sığınır sizlere günün bankosu önerirdim ama 18 atlı bir koşu olduğu için riske girmeye gerek yok.
Son yarışında Özcan safkanı kusursuz sürmüştü ama o gün için ekstra performans sergileyen iki rakibi karşısında 3.olabilmişti.
Bu gruba bakıyorum, tamam iyi atlar da var ama hepsi de GHOST WARRIOR'un diş geçirebileceği atlar..
İlaveten çok hafif kilo ve üzerinde Hışman Çizik var.. Bu jokeyin son metrelerde atlara ne kadar hırçın davrandığına herkes şahit oluyordur.
Biraz bile sprint yapabilen atlara ekstra katkı yapan Hışman, GHOST WARRIOR ile aralardan çıkıp sonuca gidecektir.
Günün alternatif tek adaylarındandır.

Rakipleri sırasıyla; GUILTY PLEASURE, GOLDEN FOOT, BLACK ORPHAN, ÇAKILTAŞI, ULUDAZ, KING OF TRAKYA, SAN MARINO , AKFIRAT şeklindedir.









Son ayakta ise; ne yazık ki 2 numaralı MEMEDİM oldukça ön plana çıkıyor.
Son yarışında baştan liderliği alan ve son metrelere sermaye bırakan safkan iç kulvarda olduğu yerde saymasına rağmen biraz da rakiplerinin bitmesinden istifade ederek fotoya uzanmayı başardı.
Görüntüsü çok da sağlıklı değildi ama pist ağırdı ve ağır çekimdeymiş gibi koşması normaldi.
Formunu bulan safkan için bu rakipler de fazlasıyla müsait..
TOLGAHAN ve STAR WODS yarışa tempo verirler mi bilemiyorum ama MEMEDİM kafayı da alsa 2.3.lükte de gitse kazanmaya çok yakındır.
Olur da sonlarda sallanmaya başlarsa BLACK WSAP, MIDNIGHT MAGIC ve HUNZACH DANCER devreye girebilecek isimler olurlar.







ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 8,3,,6,4,10
2.AYAK: 2,,7
3.AYAK: 2
4.AYAK: 3,,1,2 / 6,7
5.AYAK: 12,,,11,6,13,9,18,3,4,8
6.AYAK: 2,,3,4,8

 


Beşinci ayağa AKFIRAT ilave edilmiştir.. Değişiklik saati: 13.45

Yorumlar

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.