DUYURULAR

İSTANBUL TAHMİNLERİM - 15 HAZİRAN Kategori adları

İSTANBUL TAHMİNLERİM - 15 HAZİRAN

Öncelikle tüm üyelerimizin Ramazan Bayramı'nı kutlar, nice sağlıklı, mutlu ve huzurlu bayramlar geçirmeyi temenni ederim.

İstanbul programı oldukça zor gözüküyor ama detaylı bir çalışma ile üstesinden geleceğimzi düşünüyorum. Umarım şans da bizimle birlikte olur.

 

 

 

Birinci ayakta; gruptan fazlasıyla üstün bir safkanı tabii ki favori olarak önereceğim.
2 numaralı
FARİLYALI rakiplerine oranla dezavantajlı sıkletine rağmen güç ve dayanıklılık bakımından sıyrılıyor.
Önceki yarışını müsait sıkletiyle kolay kazanan safkanın son yarışını ise ölçü almamak gerekir çünkü G2 mücadelede start aldı ve rakipler fazlasıyla sertti.
Gidişat bakımından avantajlı gözükmese de düzlük boyunca sprint yapabiliyor olması bu olumsuzluğu da ortadan kaldıracak gibi.
Dolayısıyla kazanmaya en yakın gördüğüm isimdir.
8 numaralı
ALHUN alt grup atı gibi gözükse de bugün inanılmaz bir gidişat avantajına sahip olacak.
Bir önceki sentetik pist yarışında ön tarafta tempoyu istediği gibi kuramamasına rağmen son metrelere kadar birincilik mücadelesinden düşmeyen bu safkan, bugün startla birlikte liderliği alıp temposunu çok güzel bir biçimde ayarlayacaktır.
Çok akışlı sprinte sahip isimler de olmadığından çıktığı gibi kazanması benim için sürpriz olmaz.
5 numaralı
LET ME PASS önceki sentetik yarışında H.Karataş ile en gerilerde gitmiş sonlarda ise, çok etkili sprint atmamasına rağmen ikinci olmayı başarmıştı.
Bu yarış son derece rolanti tempoda  geçeceği ve çok rahat bir şekilde ikinci üçüncülülte yer tutabileceği için daha da etkili olmasını bekliyorum. Kesinlikle ihmal etmeyin.
4 numaralı
BUNGALOW, LET ME PASS' e göre 2kg sıklet dezavantajıyla ve aprantiyle yarışmasına rağmen çok yakın ara üçüncü olmuştu.
Bugün üzerinde F. Yüksel olduğu ve sıkleti de dezavantajlı olmadığı için çok tuttuğum bir diğer isimdir.


BEST SPOT ve BIG MAN şans vereceğim diğer isimlerdir.








İkinci ayakta; 11 numaralı
TUMBUL FUNDA taylığından beri çok beğendiğim ve sevdiğim bir isim ancak sorunlarından dolayı bir türlü gerçek gücünü gösteremiyor, ara ara iyi koşabiliyordu.
Ancak en son yarışı çok uygun grup olmasına rağmen baya baya temiz kazandı.. 
Bugün de rakipleri ahım şahım değil, gidişat bakımından avantajlı ve üzerinde Hışman Çizik var..
Bu safkan S.Erkuş gibi sadece iyi yer tutma özelliği olan ancak teşvikte sıfır katkı koyabilen bir biniciyle bile 3 boyla kazandıysa Hışman'la fazlasını yapması gerekir.
Starttan 3-4 boy geç çıkacak olmasa tek bile önerebilirdim ancak start problemi olması ve 1200 metre mesafelerin her zaman tehlike arz etmesi riskten uzaklaştırıyor.. Yine de net favorimdir.
10 numaralı
BEJANOVA bir süre ara vermesine ve tam anlamıyla hazır olmamasına rağmen fotoya mermi gibi girmesiyle buradaki çoğu isimden daha iyi at olduğunu gösterdi.
Azalan sıkleti , artan kondisyonuyla çok ama çok şanslı olmasını bekliyorum.
8 numaralı
BUGLEM gücü son derece sınırlı bir isim ancak 51 kg ve tam bir 1200'cü.. Üstelik geçen gün ELMASINKIZI'nı kusursuz süren F.Yüksel var üzerinde.
Bu tarz tuta tuta idareli gitmesi gereken atlara eskisi kadar olmasa da hala iyi binen Furkan Yüksel ile çok şanslı bir diğer isimdir.

Sıkleti ağır olsa da G.Kocakaya ile olağanüstü bir uyumu olan
BENAZİR KIZ'ın geçtiğimiz sene Veliefendi'de ağır sıkletlerle kazandığını hatırlatayım, en geride elde giden ve 150 metre sprint atabilen atlara şahane binen Kocakaya ile kesinlikle çarpı atmak gerekir.
Son olarak da
KARACAGÜZELİ diyorum.. Sorunlarından dolayı geç çıkmaya başlayan bu safkan eğer bugün iyi çıkar ve aceleci olmazsa tam mesafesinde koşacağı için ters bir performans sergileyebilir.












Üçüncü ayakta; ben yarışın iki atla kapalı olduğunu düşünüyorum, bunlar YİĞİTALP ve TORUN CALLAS.. Ancak bu iki safkan arasında kıyaslama yaptığımda ise tercih hakkımı kullanmayı çok mantıklı buldum.
Önceki yarışlarında birlikte koşan bu ikiliden YİĞİTALP rakibini 3.lükte bırakmıştı ama TORUN CALLAS daha sonra YİĞİTALP'in ilgilileri gibi saçmalamayarak haddini bildi ve kazanacağı yarış seçti..
Harika bir performansla fotoya çok diri giren TORUN CALLAS için, yarıştan sonraki yorumum '56 üstü olmadığı sürece burada 1-1-1 yapar' şeklindeydi..
Bugün kendisini 51,5 kg sıklette görünce oldukça heyecanlandım çünkü şu anda fit durumda ve bu sıkletiyle çok daha üst gruplara bile kafa tutabilir..
MORTODELA, MASSAI MARA, MACADAMIA gibi ön grupta gidecek atlar var, SINEPS ve MIA LUNA ise belirsiz.. Yarış sert mi başlar yoksa baştan sona rolanti mi geçer kestiremiyorum ama bunun farketmeyeceği tek bir at varsa o da bence TORUN CALLAS'tır..
Son 200'e kadar bizi korkutacak ama 200'den sonra iyice gücünü alıp bence hakimiyetini hissettirecektir..
Kendisini geçebilecek tek atın müsait sıkletli bir diğer isim YİĞİTALP olabileceğini tekrardan belirteyim.

TORUN CALLAS BANKOMDUR..











Dördüncü ayakta; ekonomik veya normal kuponlar için banko olarak önereceğim isim 3 numaralı
ALİŞİR olacaktır..
BALIK KAAN ve ÖZALAK biten yarışta 60 kg sıkletine ve çok ağır tempoya rağmen sonlara akıcı bir şekilde girip 4.olan ALİŞİR bugün sıklet farklarının dengelendiği bu yarışta, Kocakaya idaresinde yarışacak.. Üstelik mesafenin kısalması da lehine..
MAVRA ve HERAKLES yerine göre 2.3.4.lükte giden atlar, ÖZZAFER ile OĞULCANIM da öyle.. UZUNBEY ise ya 1.likte ya da 2.likte gidiyor.
Kafayı kim almış, yarış ne kadar sert geçmiş bence hiçbir önemi yok çünkü tıplu grubun arkasında kusursuz bir bekleme yarışı yapacak ALİŞİR..
İdareli sürülüp son 300'e kadar elde gelecek ve hadi dediğinde ise bence uzayacaktır..
Geçilmesi pek mümkün gözükmüyor..

Sağlam kuponlar için rakipleri;
UZUN BEY, MAVRA, TAŞRALI, ÖZALAK, ÖZZAFER şeklindedir.











Beşinci ayak; bana göre günün en zor yarışı.. Çok daha üst gruplarda koşup arada başarılı da yarışları bulunan İSHAKBABA biraz sırıtıyor olsa da favori iken güvenilecek karakterde değil.
En sert grupta yakın ara 4.olup, uygun grupta favori çıktığında da 2.3.lükte kalan atlar vardır ya İSHAKBABA tam da o işte..
Gelmez diye bir iddiam yok çünkü çoğu maiden sonrası buraya geliyor ama illa ekstra bir iki performans çıkacaktır.
Dolayısıyla benim en çekindiğim ayak olup kapatılması gerek diye düşünüyorum.
Sıralamam şablonumdadır..









Son ayakta ise; 17 numaralı
LAST HERNANDO bana göre uzun mesafeyle alakası dahi olmasa da bu gruptan fazlasıyla üstün bir isim.
Son yarışında da sizlere tek önerdiğim safkan kondisyon olarak yeterli seviyede olmadığını göstermesine rağmen 2.liği kurtarmıştı.
Gün geçtikçe daha iyi duruma gelen ve tam olarak hazır girmediği o yarışta bugünkü rakiplerinden hiçbir tanesini yanına yaklaştırmayan bu safkan, rolanti geçmesini beklediğim bu yarışta 2.3.4.lükte kolaylıkla yer tutacak ve düzlükte de arttıracaktır..
Mesafeden dolayı aşırı zorlanmazsa ben kazanmasını bekliyorum.
Bana göre tek bir rakibi var o da 3 numaralı
AVRUPA GÜZELİ..
Tıpkı HERNANDO gibi bu safkanın da uzuncu olmadığını düşünüyorum ama rolanti tempo ve yarışta doğru düzgün at olmaması zaten mesafeyi oldukça kısaltmış olacak.
Elde ve kolay giden de bir at olduğu için Kocakaya ile iyi uyum sağlayacağını düşünüyorum. Derece bakımından HERNANDO'dan da daha iyi olduğu için AVRUPA GÜZELİ'ni yazmadan yapamadım.










ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 2,8,5,4,6,9
2.AYAK: 11,10,8,,5,4
3.AYAK: 2
4.AYAK: 3 / 6,2,5,7,8
5.AYAK: 4,5,10,3,12,6,7
6.AYAK: 17,3




Not: İSHAKBABA'nın yarıştan çıkacağı bilgisi var, eğer çıkarsa KUDO ekli kalabilir ama çıkmazsa KUDO eksiltilip İSHAKBABA eklenecektir..



 

Yorumlar

#1 - babaseko - 15.06.2018 17:59

Berkay ilk ayakta 10 numara champ lion için bi fikrini alabilirmiyim iyi bayramlar

#2 - Ardatunahakan - 15.06.2018 16:02

İyi bayramlar Berkay bey

#3 - nizam52 - 15.06.2018 15:53

Mübarek ramazan bayramınız kutlu olsun

#4 - Lewent - 15.06.2018 15:28

iyi Bayramlar Berkay..Emegine saglık..4.ayakta daha önceleri cok ön planda tuttugun "Mavra"yı geri plana atmanın sebebi çim pist mi acaba merak ettim.. ??

#5 - ayhanlat - 15.06.2018 15:28

İyi bayramlar

#6 - kostenurka - 15.06.2018 14:53

İyi bayramlar diliyorum sana

#7 - rasimcorak - 15.06.2018 14:48

Ramazan bayramı sizin ve tüm üyelerin kutlu olsun. Her gün bayram tadında olsun inşaallah.

#8 - Ceco - 15.06.2018 14:32

İyi bayramlar berkay. Dün plase yakaladık 4 tane sayende. Bugun de tibet gibi
Atlarının oldugunu düşünüyorum. Var ise lütfen tutugun at ve ya atları söylermisin.tsk

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.