DUYURULAR

ANKARA TAHMİNLERİM - 9 HAZİRAN Kategori adları

ANKARA TAHMİNLERİM - 9 HAZİRAN



Birinci altılı ganyanın ilk ayağında çok uzun zamandır hazırlanan ve çok da hazır durumda gözüken KING OF TATVAN'ın kazanmasını bekliyorum. Dört tane 1000 metre galobu olan bir taydan bahsediyoruz..
Yarış içerisinde aksişik yaşamasın yeter..
Makina provası vasat olsa da bugüne kadar yaptığı çok sayıda galoplardan anlaşılacağı gibi çok pişkin bir tay olan
EXPECTED TIME en ciddi rakip..
FINDIKKIRAN'ın da yeterli hazırlıkları bulunuyor, ihmal edilmemeli.. Üç atla kapalı bir yarış..
İkinci koşuda müthiş tay 
GÖKYÜZÜ sağlam banko, üçüncü koşuda ise HAS YAĞIZ - PRINCESS DI iki at yeterli gibi gözüküyor..
Hatta PRINCESS DI en son bıraktığımızda baya baya sakattı, eğer yeterli seviyeye gelmediyse HAS YAĞIZ tek bile olabilir.







RENGİN: Numara sırasıyla başlayıp tüm safkanları izleyerek notlar alıyordum ki bu safkana gelene kadar 'eyvah ne yapacağız, karmakarışık bir yarış' dediğimi hatırlıyorum.
Ancak RENGİN'i izledikten sonra her şey değişti ve heyecanım tavan yaptı..
Mayıs ayının başından beri hazırlanan ve iki tane de 1000 galobu bulunan safkan, 7 Haziran'da yaptığı son sprintinde ise 38.5 , 24,7 yaparak emin fuleleriyle beni çok etkiledi.
Tüm bunları geçtim, safkanın 21 Mayıs tarihinde bir makina provası var ki ilk 50-60 metre hafif teşvikle başladıktan sonra binicisi hemen ele alıyor ve elde gitmiş haliyle bile, çok sert teşviklerle hızlı başlayan atlarla hiçbir yerde ara kapattırmadığı gibi, git gide fark açıyor.. Dikkat edin, bunu teşviksiz yapıyor.. 24.9 yazıyor ama elinde ciddi sermayesi olduğunu çok net söyleyebilirim.
Şimdi RENGİN'e biraz ara verip diğer taylardan bahsedelim:

AEGEAN DREAM'e biraz puan vermişler ama 11 Mayıs'ta çalışmaya başlayıp sadece beş tane 600 sprint yapmış hepsi bu, 1000 galobu geçtim, 800 galobu bile yok.
Makina provası ise 28 Mayıs'ta, yani yarışla arasında çok az bir zaman dilimi var.. Üstelik neredeyse sonuncu oluyor, 28.0 Hafif Çalışarak..
Galop görüntülerine erişemiyor olsak iddialı konuşmayayım da bu görüntüleri izledikten sonra 'bu at nasıl gelecek ki?' demeden duramam..

ALONE DARK makina provasındaki en hızlı at, çalıştığı rakiplerinin hepsine uzak yapıyor fakat 3 Haziran tarihli 1000 metre galobu bizim RENGİN ile birlikte ve RENGİN, ALONE DARK'a her yerde inanılmaz hakim.. Buradan da şu sonucu çıkarabiliriz; ALONE DARK'ın makina provasında geçtiği atların çoğu vasat ya da hazır değiller..  (Bunlardan bir tanesi DAZZLER) Yani anlayacağınız, ben bu tayı RENGİN ile kıyasladığımda vasat buldum ama diğerlerine göre vasat sayılmaz, o yüzden de 'olmaz' diyemem..


KAFACAN düzenli hazırlanan ve RENGİN'e rakip olabilecek üç dört taydan bir tanesi.. Makina provası yok. 

KING ARAS 1000 metre iş yapan iki üç attan bir tanesi.. İdmanlarının bir kısmını DEDEMŞAH ile birlikte gerçekleştirmiş, bir de 3 yaşlı bir tayla..
Uzun işleri ve düzenli hazırlıklara sahip olduğu için RENGİN'i geçmeye en yakın aday gördüğüm isimlerden biridir.. Makina provası yok.

SILK ROAD belki uzun vadede hepsinden daha iyi at olacak ama şu an için hiç hazır değil.. Bence olmaz.

CONTES, CURLY TUĞÇE ve TULUMBACI KIZ muhtemelen yarıştan çıkacaklar, o yüzden değerlendirmeye almadığım isimler.. 


DAZZLER ise fena bulmadığım ama biraz erken koştuğunu düşündüğüm isim.. Sanki biraz daha zamana ihtiyacı var gibi ama asla kötü at demem..


Yani anlayacağınız, RENGİN'in yanına at yazmaya kalkarsak gördüğünüz gibi üç dört at var ancak benim izlediğim taylar içerisinde hem seri hem güçlü hem de hazır olan tek bir isim var o da RENGİN'in ta kendisi..
Ahmet Çelik biniyor, kulvarı şahane, eküri ekip güzel, daha ne olabilir ki?
Ben kazanmasını bekliyorum ve yanına at yazmayı hiç ama hiç istemiyorum.. Ancak çok hakim olduğum başka bir ayakta bankom çıkınca yine ikilemde kaldım.
Bir tarafta tanıdığım ve hakim olduğum atlar, diğer yanda ise görüntülerini izleyebilsek de ilk kez koşacak olan taylar..
Tercihi son ayaktan yapmak daha mantıklı gibi..
RENGİN'in yanına 
ALONE DARK , KAFACAN ekliyorum..






 





İkinci ayağın yorumlayacağım hiçbir tarafı yok..
Ben sadece gidişat anlatayım, finaline birlikte karar verelim..
BATINHAN son yarışını kaçıp da kazanınca bugün bekleme şansı ortadan kalkmış oldu.. Zaten bekleyen bir at da değil. Dışarıdan mavi formanın İngiliz temposunda doldurmasını izleyeceğiz..
Peki ya ZEHİR HAFİYE? Önceki yarışında tempoyu kurup kazanan bir isim, son yarışında ÇIRAK'ı önde yalnız bırakıp bekleme yarışı yapmayı seçmiş ve tabela yapmamış.. Sizce ilgilileri bu kez 'ne yap et kafayı al' demezler mi? - Bence kesin derler.
Dolayısıyla yarış BATINHAN ve ZEHİR HAFİYE'nin anormal yüksek tempolarıyla başlayacak.
Hatta ANADOLUKAN'ın da bunlara ayak uydurmasa bile sert başlayıp 3.lükte gideceğini, düzlüğe girilmeden vites arttıracağını belirtelim.
Böyle bir gidişatta, Ankara kumunda, 4 ve yukarı Araplarda her şey mümkün.
Sıralamam şablonumda..










Üçüncü ayakta; yine önce gidişattan bahsedelim; bu yarışın kilit ismi bence
BOYLAM olacak..
SATANHAN startla birlikte liderliği aldığında daha önce kaçtığı yarışları bulunan BOYLAM, SELKUT ve KARAYAMA'ya fedai edilecek mi merak ediyorum.. Bence bu çok yüksek ihtimal..
BOYLAM liderlik niyetiyle başlarsa Kocakaya'nın 2 de gidebilen SATANHAN'ı salmayıp 2.likte kalmasını bekliyorum.
Bu bahsettiğim durum benim açımdan önemli çünkü BOYLAM olmasa ben
SATANHAN'ı alternatif banko bile önerebilirdim..
BOYLAM'ın olması ise SATANHAN'ı çok tutuyor olmam konusunu değiştirmiyor ama banko veya ilk at önerecek kadar da değil..
Bu durumda, YELTAY'ı geçmiş çimci
 SELKUT'un ( görselde görebilirsiniz) şansı çok yükselecektir..
Son iki çim yarışı muazzam olan SELKUT net olarak favorimdir..
SATANHAN'ı ise ikinci sıraya alıyorum.. Bir tık alt grup atı gibi gözükse de Kocakaya ile 2 gidip inatçılığını konuşturabilir.
Gelelim
SERDÜMEN'e.. İzmir'de boş gruplarda uzak uzak kazanan safkan direk G2 ve G1 koştuğu için belki çok dikkat çekmedi ama harika performanslar sergiledi..
Bugün en doğru yerlerde konumlanıp düzlük boyunca sprint yaparak çok şanslı olacaktır.
Son olarak da
YETİM AHMET diyorum.. Son yarışında rolanti tempo ve ağır çimden etkilenen safkan bu kez bambaşka koşabilir.

ALTEPE'nin benim çalışmama göre uzun çimde kazanması imkansız denilecek kadar az ama bu aralar illa bir ayakta hiç tutmadığım bir at geldiği ve kendisi de dünyanın en dengesiz atlarından biri olduğu için yazıp yazmama konusunda çok kararsızım.
Bunun da kararını tıpkı ilk ayak gibi şablon esnasında vereceğim.











MY LEGEND GIRL - YOU NEVER KNOW - KLAUS  : MY LEGEND GIRL ufak tefek bir yapıya sahip ama inanılmaz seri ve çabuk bir tay..
Kulvarından da fırlayacakmış izlenimi verdi bana.. Dayanıklı ve güçlü mü onu tahmin etmek zor.
Ancak kulvarı da büyük avantaj olduğu için birçok hazır olmayan tayın yanında bir çırpıda bitirebilir.
YOU NEVER KNOW ise Bursa'da hazırlanan ve sahadaki dostlara sorduğum kadarıyla çok hazır bir tay..

Muhtemelen MY LEGEND GIRL'e göre de daha iyi yarı ve güçlü bir attır.. Eğer çok ağırkanlı bir yapıya sahip değilse kazanmasını bekliyorum.
KLAUS ise kısa işlerle ve az sayıda galopla hazırlanan ancak genel görünüm itibariyle oldukça iyi bir taya benziyor..
Burayı üç atla kayıpsız geçeceğimize inanıyorum.












QUEEN SALIMA: Aslına bakarsanız ilk ayaktaki RENGİN daha çok içime sinen bir banko ancak ikinci, üçüncü, dördüncü ve beşinci ayaklara dokunamam..
Bu yüzdendir ki RENGİN tek yazarsam son ayağı üç atla geçmek durumundayım.
Peki SALIMA'yla birlikte çalışmama göre şanslı çıkan diğer iki at kim? BEST OF ELA ve SAMOTHRAKI..
Hal böyle olunca SALIMA tek yazıp, tay yarışına en ciddi iki rakip öneririm daha iyi düşündüm.
Çünkü yarışın favorileri DIDONATO, HALENAY, THE JET PLANE gibi atlar maiden yarışlarda iyi koşmuş bence son derece vasat isimler.. Yani şansları yok diyemem ama üç dört atta yazılacak atlar değiller bana göre.
Beni SALIMA'ya döndüren, SALIMA gelmezse de çok büyük sürprizin geleceğine inandıran ise yarış dereceleri oldu.
Normalde dereceye pek aldırış etmem ama potansiyelli isim QUEEN SALIMA enseye basıp 8.olduğu 1400 çim yarışında 1.24.92 ile tamamlıyor..
Ardından bir koşu daha görüp 1200'de fena sayılmayacak bir 4.lük elde ettiğini hatırlayalım.
Peki bizim favoriler ne yapıyor? THE JET PLANE de 1.24, DIDONATO da 1.24 yapıyor..
Kaldı ki SALIMA ilk yarışını gösterişli kazanan sonra ise birtakım sorunlarından dolayı etkili olamayan potansiyelli bir at..
Son yarışında dirençsizce 4.lük elde etmesinin sebebi bana göre şu; yarış boyunca BEST OF ELA ile aynı hızlara çıktı ve onun sağrısında gitti.

U.Temur hem serilik yapmasını hem de son vermesini istedi ancak safkan bunu çok normal olarak yapamadı.
Bugün Müslüm acele etmeden bariyerde 3.lükte giderse, BEST OF ELA, SAMOTHRAKI gibi isimler yüksek tempo yapacakları için düzlükte bariyerden veya ortadan kolayca sıyrılabilecek..
DIDONATO - THE JET PLANE - HALENAY gibi isimlerden sprint yerse de yapacak bir şey yok, ciddi anlamda yanılmış olurum.
Yani iyi analiz ettiğimi düşündüğüm bu yarışta RENGİN'den vazgeçip 13 numaralı QUEEN SALIMA'yı sizlere banko olarak öneriyorum..







 



ALTILI ŞABLONUM:
 

1.AYAK: 10 / 3,2
2.AYAK: 7,6,9,8,5,4,3 / 1
3.AYAK: 8,7,9,11
4.AYAK: 9,5,3
5.AYAK: 5,7,10,2,6 / 4,3,1
6.AYAK: 13


 

Yorumlar

#1 - Ardatunahakan - 09.06.2018 13:45

Emeğine sağlık

#2 - BERKAY KURT - 09.06.2018 13:20

Tepecikli; tam öyle yazmıyor aslında :) Rakip tuttuğum öncelikli isimlerden bir tanesiydi ama dünden beri dediğim RENGİN'in yanına sadece iki at yazabiliyorum.
DAZZLER'i eledim, KAFACAN ve ALONE DARK tercih edince sadece KING ARAS dışarıda kaldı.. Yeriniz varsa muhakkak yazın ve dört at geçin derim..
Ama tekrar söyleyeyim; RENGİN bence çok farklı.. ALONE DARK - KAFACAN - KING ARAS'tan birinin RENGİN'i geçebilmesi için çimde çok farklı kimliğe bürünmesi gerekir..

#3 - BERKAY KURT - 09.06.2018 13:16

hellboy1971; evet, anasayfada az önce belirttim..

#4 - Tepecikli - 09.06.2018 13:16

Yorumda king aras rengini geçecek ilk at demiştin ama sablonda yok

#5 - hellboy1971 - 09.06.2018 13:05

1.ci kosu icin soyleyecegin atlar varmi tesekkurler.

#6 - BERKAY KURT - 09.06.2018 13:04

devsev; BATINHAN için düşüncemi aktarmışım yorumumda.. ZEHİR HAFİYE ile kapışara başlayıp 58 kiloda düzlüğe bitik vaziyette çıkmasını bekliyorum.

erdem-ist; KARAYAVUZHAN'ı yazmamak için tek bir sebebim vardı; TRANÇA iki yarış önce KARAYAVUZHAN'a köy kasaba kuruyor.. Bazen basit çıkarımlar yapmak gerekiyor.
'KARAYAVUZHAN TRANÇA'yı geçemez, KARAYAVUZHAN diğer atlardan birkaçını da geçemez, öyleyse KARAYAVUZHAN 1.olamaz' gibi.. Dengesiz araplar olsa da bu bakış açısı çoğu zaman işe yarar..

#7 - Lewent - 09.06.2018 12:44

Emegine saglık Berkay

#8 - erdem_ist - 09.06.2018 11:46

Emeklerine sağlık prens. 5. Koşu karayavuz han ın hiç şansı yokmu sence

#9 - devsev - 09.06.2018 5:18

Berkay ikinci ayakta batınhan için bir kaç kelime edermisin

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.