DUYURULAR

ANKARA TAHMİNLERİM - 15 MAYIS Kategori adları

ANKARA TAHMİNLERİM - 15 MAYIS



Birinci altılının ilk koşusuna bakmaya fırsatım olmadı ama ikinci koşuda BERKUK'u tutuyorum.
En sevdiği ve uyum sağladığı jokeyini bulduğu için kısa ve ekonomik bir sprintle kolay kazanabilir.

ÖZAYBERK ise çok ağır favori çıkmış ve yanında doğru düzgün bir rakip yok ama bu ata oldum olması güvenmedim... Elde gelip teşviğe başladığında olduğu yerde sayan bir at..
Ya el değmeden uzak kazanır ya da çaresizce 2.3.lükte kalır gibi.. Şahsen birinci altılı oynasam ilk işaretleyeceğim yer burası olurdu çünkü böyle bir atı kolay kolay % 70 agf yakalayamayız..
1,2,3,4,5,6 yazılmasını tavsiye ediyorum..










KIRIM GÜZELİ: Tüm safkanların yarışlarını izlerseniz burada bu at epey ön plana çıkıyor..
Hayatının ilk startında 2 boy falan kalan ve binicisinin saçma sapan panik olup hepsinin en dışından yürümesi sonucu % 100 kazanacağı bir yarışı kaybeden bu kısrak bir KIRIMHAN yavrusu..
Burada çok sayıda erkek rakibi var ama öyle güzel bir yarış yapmış ki erkeklerin hepsinden daha iyi..
Bir at, gücü hiç idareli kullanılmayıp, aksine hepsinden fazla koşup düzlükte hala birincilik mücadelesinin içerisindeyse o at gözümde çok farklıdır.. KIRIM GÜZELİ yarışın içerisinde yer almakla kalmıyor, gruba hakim de oluyor ancak son 150'de çok normal olarak tükeniyor.
Tabi şu var; M.İleri'nin inip M.Keskin'in binmesi ne yazık ki güven vermiyor.. İdareli kullanması gereken bir atı en son vereceğim jokeylerden biridir M.Keskin çünkü tek bildiği şey teşviktir..
Tüm bunlara rağmen, izlediğim atlar içerisinde en iyi olan KIRIM GÜZELİ eğer geç çıkmaz ve en geride sabırla giderse süratli geçecek bu yarışı lehine çevirir..
Ekonomik kupon yapanlar için bankomdur..

Yarışında hiçbir şey olmasa da galoplarında iyi gözüken ve tam bir çim atı olduğuna inandığım
DOĞANŞAH'ı biraz da hissi olarak yazmak istiyorum.. Çok iyi koşmasını bekliyorum.
KAPIDAĞ ise 'kötünün iyilerinden biri' olarak karşımıza çıkmakta..


Not: KIRIM GÜZELİ hariç hiçbirinin yarışını beğenmediğimden üç atla geçmek son derece riskli.. Ama programın geneli çok zor ve buna mecburum.

 










UNCHAINED MELODY: Bu rakiplerine göre çok fazla olan safkan bana göre sorunları olmasa geçtiğimiz hafta sonunda boy gösterir ve başarılı da olurdu.
Ancak hayatının ilk yarışından beri sorunlarıyla baş eden bu safkan yeterli handikap puanını dahi kazanamadı.
Bugün ise hayatının en uygun grubunda yarışacak ve usta jokeyiyle..
Alakası olmadığı kaba kumda bile iyi koşan güçlü isim, eğer sorunları falan nüksetmez ve bu koşuya yeterli sağlık durumuyla giriyorsa bence çok kolay kazanır.
Ancak sorgusuz sualsiz tek yazabileceğim bir isim değil çünkü dediğim gibi hem sorunlu hem de yarışın rolanti geçme ihtimali var.
Starttan iyi çıkmasa da mesafe çok uzun olduğu için SPREAD THE JOY fazla efor sarfetmeden liderliği alacak, MADE IN FOÇA ve ADANALI SEVDAM ise muhtemelen 2.3.lükte takipte olacaklar..
Son derece rolanti bir tempoda sağlıksız bir UNCHAINED MELODY'nin neler yapabileceğini kestiremem..
Tabi at % 100 duruma ulaşmışsa isterse arap temposunda geçsin, gruptan farklı olduğu için kolay kazanır o ayrı..

Rakipleri sırasıyla şablonumdadır..











MEKİSKİR - TATVAN BEYİ: Bu yarışta pek çok safkan birlikte start aldı ve o yarışta dikkatimi çeken tek bir isim vardı; MEKİSKİR..
Starttan aslında normal çıktı ama rokluk yaptığı için 100 metre geride kaldı.. Yarış rolanti geçti diye grubu yakaladı ve üstüne hepsiyle birlikte eşdeğer sprinti attı. Muazzam bir performanstı gerçekten..
İzmir'den de hatırladığımız safkanın bu problemi başından beri var.. Çok kötü başlıyor yarışa.. İyi başladığında ise kazanamayan tutarsız ve dengesiz atlardan değil.. Kazandığında daima iyi başlıyor.
Bugün olur da 4-5 boy geç çıkarsa MEKİSKİR'den öldürücü bir sprint gelebilir, DİKKAT..
MEKİSKİR'in yine 100 metre kalması durumunda destekleyeceğim tek at olarak TATVAN BEYİ kalıyor..
Tam bir tempo atı olduğuna inandığım TATVAN çim piste uyum sağlarsa çok ciddi avantaj sağlamış olacak.
Zira önde bomboş ve Özcan'ın bu atı 1000'in orada açmaya başlayıp temposunun altında koşturmayarak arkayı dağıtması kuvvetle muhtemel.. Dediğim gibi yeter ki çimi yapsın..


SUPERSTAR ve KEREMITO rakip olarak gördüğüm isimler..


COYOTE FLY ve KING DADAŞ'a yerim kalmadı.












HAS YAĞIZ: Son yarışında da sizlere banko önerdiğim bu safkan için şöyle bir yorumda bulunmuştum:

HAS YAĞIZ: Bu yarışta beğendiğim birçok safkan var ve hatta HAS YAĞIZ da beğenmediğim, sevmediğim bir at ancak şartlar kendisini tek yazmaya yönlendirdi beni :)
Örneğin bir YILDIZHAN STAR aşığıyım.. Fuleli adımlar, güç, dayanıklılık beni her zaman daha fazla etkilemiştir.
Misal AKINŞAH'ı sıkıntıları olmasına rağmen önde bomboş kalacakken normalde ihmal etmem.
Yine SPARTACUS bizim evlatlardan biri, HUMBARA'nın seri sprinti var, SEFİR BEY çok formda ve gidişat avantajı var vs..
Normalde at yazmaya kalksak 6-7 atla geçebileceğimiz bir koşu ancak HAS YAĞIZ'ı ben bu rakiplerinden ayrı bir kefeye koyuyorum.
En geride giden ve tuta tuta ara kapatan atları genelde pek sevmem ama 4 yaşlı olan HAS YAĞIZAnkara'da bunu harikulade yapıyor..
Hazırlıkları da süper olan bu safkan, Özcan Yıldırım'ın da idareli sürüşüyle bence rakiplerini transit ayırıp güle oynaya fotoya uzanacaktır..
BANKOM..'


Gördüğünüz gibi yorumumda sürekli beğenmediğimi ve sevmediğimi dile getiriyorum.. Çünkü bu tip elde gelen atlar, teşviğe başladıklarında daha da yürümezler ve idareli sürüşe ihanet ederler.
Mesela HAS YAĞIZ'dan yapabileceğinin daha fazlasını bekleyemezsiniz.. Mümkün olduğu kadar elde geldiniz ve gücünü harcamadınız diyelim, ona 'seni dinleyip buralara kadar dokunmadım, şimdi sen de benim dediğimi yap ve 400 metre boyunca teşviğime cevap ver' derseniz pek oralı olmaz..  'Gücüm ve sprint kapasitem bu kadar, ister teşvik yap ister dokunma sen bilirsin' diye cevaplar. :)
Özcan sınırları zorladı ama HUMBARA'nın adımları çok sıktı ve rolanti tempodan dolayı yakalayamadı.
Bugün ise MAKTAYMAN var, AKINŞAH var.. H.Çanakçı akıllı ve idareli bir sürüş yaparsa bu kez hakimiyetini hissettiren bir HAS YAĞIZ izleriz..
BANKOM..










ALDERAMİN: Son yarışını izlediğimde safkana olan güvenim bir hayli azalıyor çünkü MONTEGO'ya da İDEALİST'e de ezici bir üstünlüğü yok ancak sonuçca geride bırakıyor ve hepimiz çok iyi biliyoruz ki Karataş idaresinde 2-3 boy avansı var..
ÖZYEL ve ASALETLİ'nin ilk iki sırayı paylaşacağı yarış rolanti tempoda geçecek ve Karataş muhtemelen bu ikilinin arkasına saklanıp ALDERAMİN'i olabilecek en güzel şekilde saklayacaktır..
Bu ekonomik sürüşe de cevap vermeyen at çok nadirdir ki gruptan fazlasıyla üstün bir attan bahsediyoruz..
Banko gözüküyor..










ALTILI ŞABLONUM:

1.AYAK: 10 / 3,5
2.AYAK: 10 / 8,9,6,11,1,5,2
3.AYAK: 6,8,7,2
4.AYAK: 6
5.AYAK: 7 / 5,6,8,4
6.AYAK: 3,1,11,6,5,4

Yorumlar

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için önce giriş yapmanız gerekmektedir.